Steget – releasefest!

Arrangör Pustervik
Datum fredag 19 maj
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 249 :-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Steget släpper fullängdsalbumet ”Ösregn & Kärlek” den 5 maj 2023!

Att lyssna på Stegets tredje skiva ”Ösregn & Kärlek” är som att lära känna någon på nytt. Det är spännande och pirrigt samtidigt som det känns som hemma, på ett befriande sätt.

I samband med att Steget nu äntligen släpper sin tredje fullängdsplatta blir det såklart releaseturné med fullband, stråktrio och blåstrio- storband deluxe alltså – för att fira ordentligt!

De dyker upp på Nalen i Stockholm den 13 maj, Babel i Malmö den 17 maj och så blir det ett pitstop där allting startade, på Pustervik i Göteborg den 19 maj 2023.

Det är snart 14 år sedan de bestämde sig för att göra musik ihop. Göteborgarna Nils Dahl och Matilda Sjöström. Båda två minns tydligt den där sommarkvällen på Pusterviks uteservering när det blev bestämt. Sen dess har de genomgått flera livskriser och vi har fått följa med på resan. 

Du har säkert hört Steget i olika tv-program med hitlåten ”Såna som du” eller så har du hört deras tolkning av Ebba Gröns ”Flyktsoda” som Thåström själv delade på sina sociala medier.

Med den nya skivan känner de själva att de börjat om på nytt.  Att de gått tillbaka till meningen med att göra musik.  Det har alltså varit kärleken till musiken i fokus, för det är just den som är meningen med alltihopa. Hur musiken faktiskt definierar oss som människor.  Hur den gör att vi går från genomskinliga till att bli helt verkliga för oss själva.

Stegets låtar kretsar runt det där vi alla kånkar runt på.

Förlusterna, hoppet, sveken och kärleken.  Allt du känt och allt du försökt förstå, både om dig själv och om andra.Vi känner igen stråkarna, gitarrgnisslet, Matildas innerliga sång och Nils målande piano, men vi hör också att Steget varit inspirerade av legender som Neil Young, Gladys Knight och The Band. Kombinationen de får till med fullband och blås känns som handen i handsken, vi känner igen oss men det känns också som något helt nytt. Är detta kanske den röda tråden i Stegets nya musik? ”Kärlek och Ösregn” tar dig till den där platsen som är så jobbig, vacker och nödvändig att vara på. Lite som att stå stadigt i motvind men med skallrande knän. Det känns. Det är som det ska.


Köp biljett