Steget + Sarah Klang

Arrangör Pusterviks Filmfestivalprogram
Datum onsdag 1 februari
Insläpp 20.00
Plats Stora Klubben

STEGET
Det har gått snart sex år sedan debutskivan ”förändrar allting” kom ut. Steget har genomgått en livskris och vi får följa med på resan tillbaka. Andra skivan handlade om snedsteg, felsteg och förlust. Men framförallt om att göra upp. Med uppväxtåren, vänner som svikit, kärleken och med sig själv. Den resan fortsätter nu när de släpper ny singel i början av 2017.

Att lyssna på Steget är som att få ta del av brev skrivna i ensamhet för att orden måste ut. Varenda textrad, oavsett om det handlar om bakfylleångest eller om en kärleksförklaring till den där vännen som alltid ställer upp, så är det så kompromisslöst. Som känslor är. Och de ackompanjeras av en tung produktion som förstärker det hudlösa och sårbara i att inte vara någon annan än precis den du är.

Matildas röst och Nils piano bäddar in ångesten och gör den vacker. Men hoppet finns där. Som solen genom neddragna persienner i juli letar det sig fram genom raderna. Stiger upp mellan pianoslingor och stråkar och lovar, att bara du vågar så kommer det att ordna sig. Till slut.

Just nu gör Steget nya låtar och kommer garanterat bjuda på nytt material denna kväll! 

SARA KLANG

Sarah Klang är artisten som med sin säregna röst tillsammans med gitarr och orgel skapar atmosfäriska ljudbilder, som för tankarna till äldre rullbandsinspelningar. Inspiration hämtas från gamla brudklänningar, Barbara Streisand, ambient electronica, 80-talspappor och plastblommor.

17 maj 2016 debuterade hon med singeln ”Sleep”, som hyllats av såväl Spotify som svensk och internationell press. Sarah har sedan turnerat flitigt i Sverige och varit förband åt bland annat Matt Corby och Thomas E Frank.

Inom kort väntas ny musik från Sarah tillsammans med fler intressanta turnédatum.

”While some may want to compare Klang to Adele, this track, however, isn’t “music for grannies”, but rather a song that will touch every soul” – The Revue

” we can see this being an affirming start for Sarah Klang.” – Hidden Herd

” It’s a wonder to behold and become immersed in.” – Notes From Left of the Dial

FRI ENTRÉ
Onsdag 1a feb
Stora Klubben
Dörrar 20.00
På scen 21.00