Steget + The Tape

Arrangör Clab Slacker
Datum fredag 4 december
Insläpp 21.00
På Scen ca 22.00
Pris 100
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

STEGET – på scen 22.30
Det har varit tyst om Steget ett tag men nu väljer det att göra ett gig på hemmaplan för att avsluta det här året. Och ska det vara en spelning på hemmaplan för Steget är det givetvis Club Slacker på Pustervik som gäller.

Det har gått fyra år sedan debutskivan ”förändrar allting” kom ut. Och det verkar som att Steget genomgått en livskris och vi får följa med på resan tillbaka. Den nya skivan handlar om snedsteg, felsteg och förlust. Men framförallt om att göra upp. Med uppväxtåren, vänner som svikit, kärleken och med sig själv. Det är innerligt, smärtsamt och ärligt.

Att lyssna på Steget är som att få ta del av brev skrivna i ensamhet för att orden måste ut. Varenda textrad, oavsett om det handlar om bakfylleångest eller om en kärleksförklaring till den där vännen som alltid ställer upp, så är det så kompromisslöst. Som känslor är. Och de ackompanjeras av en tung produktion som förstärker det hudlösa och sårbara i att inte vara någon annan än precis den du är.

Matildas röst och Nils piano bäddar in ångesten och gör den vacker. Men hoppet finns där. Som solen genom neddragna persienner i juli letar det sig fram genom raderna. Stiger upp mellan pianoslingor och stråkar och lovar, att bara du vågar så kommer det att ordna sig. Till slut.

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/7lZhmQZeLcqHj7ZP4eB80t

Facebook:
https://www.facebook.com/Steget-gbg-156776627727810/

THE TAPE – på scen 22.00
The Tape är en drömsk indierocktrio från Göteborg. Med en suggestiv ljudbild gjord av dynamiska trumkomp, effektfulla gitarrer och karaktäristisk sång skapar The Tape tillsammans med medvetna texter ett unikt sound som inte lämnar någon oberörd. 

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/1uXkJFyTr0scIPAJX61Tvy

Facebook:
https://www.facebook.com/thetapemusic/


Köp biljett