Stella Explorer

Arrangör Luger
Datum fredag 24 februari
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Pris 225
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Stella Explorers musikaliska landskap är en blandning av ambient pop och mörka rytmer som tillsammans utgör ett en löst sammansatt landskap med en tydlig röd tråd. Det är ett musikaliskt spann som hon utforskat genom åren, till stor del medan hon var medlem i det experimentella popbandet Brödet. Med åren har olika fragment av henne växt fram, inte minst ur det sydafrikanska arvet. Hennes farfar var jazzmusiker och kom till Sverige på 1950-talet. Flera av hennes influenser kommer från ett musikaliskt hem, vilket hon säger har resulterat i att hon letar efter melodier i allt.

Med hjälp av trasiga och lånade instrument blandar hon bekanta ljud med och placerar dem i olika världar. Hon smälter samman andras historier med sina egna, ofta rotade i kärlekens mörka krafter och tvära kast. Hennes röst böjer sig från mörka djup till gnistrande höjder, som ringar in lika lätt som den jagar ner. Genom att låta alla influenser ta plats skapar hon sin egen värld där fragment av pop, ambient och house blandas fritt.

Naturens inverkan på musiken blir tydlig i det sömlöst skiftande mellan de melodiska och rytmiska elementen. Med sin debut-EP Dorkay House ute har hon öppnat upp en av dörrarna till sin värld, som hon hoppas för en dit man behöver vara.


Köp biljett