Stephen Malkmus + Pink Mountaintops

Arrangör Woody West
Datum onsdag 10 september
Insläpp 19.00
Pris 265
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

 

STEPHEN MALKMUS & THE JICKS

Som frontman och låtskrivare i Pavement släppte Stephen Malkmus några av nittiotalets absolut främsta skivor och som medlem i Silver Jews var han med och skapade kultklassikern ”American Water”. De senaste fjorton åren har Malkmus dock fokuserat på solokarriären och han har hunnit släppa sex utmärkta soloskivor med sitt band The Jicks. I september gästar de Stockholm, Göteborg och Malmö för sina första Sverigespelningar på nästan tio år.

I januari i år släppte de sitt senaste album ”Wig Out at Jagbags”, som spelades in på den belgiska landsbygden till lysande recensioner, och det är lätt att konstatera att Malkmus fortfarande skriver precis lika bra som förut. Kvar finns den egensinnighet och känsla som skapar den perfekta balansen mellan melodi och oljud som präglade Pavements katalog – och Malkmus kompromisslösa vilja att gå sin egen väg. Över tjugo år in i karriären besitter Stephen Malkmus en vitalitet och relevans få förunnat och trots att han har hunnit fylla 47 år gammal har han aldrig känts yngre.

Senast Stephen Malkmus gästade Sverige var för ett bejublat framträdande med Pavement på Way Out West 2010 under bandets allt för korta återförening. Med klassiska skivor som Pavements ”Slanted and Enchanted” och ”Crooked Rain, Crooked Rain”, Silver Jews ”American Water” och en rad hyllade soloskivor i resumén, står en sak helt klart: En av indierockens absolut största står på svensk mark i höst och närvaro är obligatoriskt.

 

PINK MOUNTAINTOPS

 

Pink Mountaintops är Stephen McBean's flytande sidoprojekt vid sidan av jobbet som frontfigur med svarta psychrockarna Black Mountain. Efter en flytt till änglarnas stad, L.A. på amerikanska västkusten och ett längre uppehåll från Black Mountain träffade McBean producenten Joe Cardamone, sångare i Icarus Line. Snabbt fann de varandra i deras gemensamma kärlek till rock'n'roll, Flying Nuns plattor, Roxy Music, oändliga videoklipp ur rockhistorien, Johnny Thunders smutsiga gigflyers och Born Against. Lekfullt och spontant har de skapat Pink Mountaintops splitternya album "Get Back", en hyllning till ockulten rock'n'roll, en platta som fungerar som snabbkurs i ämnet för utomjordingar.

 

På verket hittar du gäster som J Mascis (Dinosaur Jr), Randall Dunn (Sunn O))), Marissa Nadler) och Annie Hardy (Giant Drag) och i turnerande all-starbandet Pink Mountaintops hittar du Steve Kille (Dead Meadows), Gregg Foreman (Cat Power, Delta 72) och Will Scott (Wolf Mother, Mooney Suzuki). Ett måste för fans av Brian Jonestown Massacre, Wooden Shjips och Black Angels.


Köp biljett