Steve Gunn + Papercuts

Arrangör Woody West
Datum torsdag 21 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 200
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Den Brooklynbaserade gitarrvirituosen, låtskrivaren och sångaren Steve Gunn har under senare år etablerat sig som ett av de intressantaste namnen på den amerikanska alternativmusikscenen just nu. Efter att under senaste decenniet skapat sig ett namn som en musikernas musiker och exceptionell gitarrbegåvning som genialisk gitarrist i Kurt Vile‘s The Violators och samarbeten med Mike Cooper, Meg Baird, och Michael Chapman så har herr Gunn tagit både publik och kritiker med storm med mästerverken ”Way Out Weather” och Matador-debuten ”Eyes On The Line”.

Nu är Steve Gunn aktuell med kommande plattan ”The Unseen In Between” som visar upp en fullfjädrad låtskapare och brilljant bandledare med auktoritet och innovativitet. Albumet är även en hyllning till Gunns far som tragiskt gick bort strax efter att ”Eyes On The Lines” släppts.

Steve Gunn skapar sånger och melodier ur en klassisk amerikansk FM-rocktradition som i hans lyhörda händer reser bortom horisonten, utanför atmosfären, djupt in i snåriga folk-blues-psych-skogar via storstads-avant-garde-rockklubbar och vidare in i framtiden. Tankarna går till det tidiga 70-talet men hoppar över FM-stationerna för att istället gå tillde spirituella dragen i David Crosby‘s ”If I Could Only Remember My Name”, Led Zeppelin‘s mystiska akustiska stunder och Grateful Dead någonstans mellan ”Easy Wind” och ”Cassidy”.

”The Unseen In Between” är inspelad ihop med samarbetspartnern James Elkington (Jeff Tweedy) och gästas bla av Meg Baird och är Gunns starkaste och personligaste verk hittills i karriären.


Köp biljett