Steve Vai

Arrangör TADC
Datum lördag 18 juni
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 550:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Steve Vai är en virtuos-gitarrist, kompositör och producent. Många anser att han är en av de bästa gitarristerna någonsin. Steve Vai har varit aktiv i industrin i över 40år och har sålt över 15 miljoner skivor samt vunnit tre Grammy Awards. Förutom detta har han även samarbetat och spelat in musik med legender som Frank Zappa, David Lee Roth, Whitesnake och många fler.

Vai har turnerat världen över och haft olika liveprojekt under tiden. Ett av projekten han har varit delaktig i är ’G3’ som organiseras av gitarristen Joe Satriani. Året Steve Vai deltog i turnén spelade han tillsammans med bland annat legenderna Joe Satriani, John Petrucci, Eric Johnson, Yngwie Malmsteen och Steve Lukather. Senare skapade Steve Vai själv en egen supergrupp som kom att heta ’Generation Axe’ 2016. Gruppen bestod av medlemmar som Zakk Wylde, Yngwie Malmsteen, Nuno Bettencourt och Tosin Abasi. De turnerade tillsammans i flera olika omgångar i Nordamerika och Asien samt släppte ett live-album.

Steve Vai är en mångsysslare och han bestämde sig för att skriva en bok också. Detta var något Steve alltid velat göra då han älskar musikteori. ’Vaideology: Basic Music Theory for Guitar Players’ heter boken och är en handbok för att hjälpa både nybörjare och avancerade gitarrister att lära sig och få en överblick om musikteori.

Sist han släppte ett album var sex år sedan. Men den 28 januari 2022 släppte Steve sitt banbrytande studioalbum ’Inviolate’ via Favored Nations/Mascot Lable Group. I juni får vi äntligen höra den live!


Köp biljett