Styva Linan + Support: Bergslagsdiagonalen

Arrangör Woody West Lördagsklubb!
Datum lördag 20 maj
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 180
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

STYVA LINAN
Styva Linan seglade upp under hösten som ett av årets mest intressanta albumdebutanter. Utsålda spelningar på Södra Teatern i Stockholm samt Nef i hemstaden Göteborg talade sitt tydliga språk. Bandet hann dessutom synas i samband med Håkan Hellström spelningar, journalisten Jan Gradvalls hyllningar samt Musikhjälpen, P3 och TV4 Nyhetsmorgon.

Styva Linan debuterade hösten 2022 med skivan Dallas på Universal. Sextetten från Göteborg har fyllt en tydlig lucka i svensk musikliv och tilltalat flera olika generationer musikälskare.

Folk drar referenser åt så vida håll som Jonas Lundqvist, Pugh Rogerfeldt, David Ritschard och hyllats sönder och samman av riksmedia med diverse superlativ.

Eller som GP uttryckte det –  bandet som ska rädda Göteborgs popmusik.

Nu tar de äntligen sitt sound präglat av såväl Nationalteatern som den mer traditionella Göteborgs indien ut i landet samt sitt första nedslag i Norge.

”Av alla nya rockband i Sverige, dom är jag mest nyfiken på att se live” – Jan Gradvall

”Det största skvallret i stan” – GP”Veckans bästa” – Nöjesguiden

Support: BERGSLAGSDIAGONALEN
Riksväg 50, i folkmun kallad ”Bergslagsdiagonalen”, plöjer som en kil genom det mellansvenska bergslandskapet, ett område som genom århundraden försåg Sverige med skog och malm och drev industrialiseringen framåt. Men när malmen sinade och gruvbolagen gick vidare fick arbetskraften också söka sig bort, till storstäderna.

Sprungna ur dessa skogar i Bergslagen, men numera med fötterna djupt rotade i både hisingsleran och det så kallade ”livspusslet”, är rockbandet Berslagsdiagonalen en representation av både den svenska urbaniseringen och samtidens relationsbyggen. Med inspiration som sträcker sig från tidiga John Prine till sena John Prine, med en gnutta västkust adderad, berättar Bergslagsdiagonalen om skör maskulinitet och tvåsamhetens förväntningar och vedermödor.


Köp biljett