Susto

Arrangör Woody West
Datum måndag 26 augusti
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 195
Åldersgräns 18
Plats Matsalen
Köp biljett

SUSTO
Efter en lyckad och hyllad debutplatta (bland beundrarna finns Band Of Horses sångare Ben Bridwell), intensivt turnerande (bla som support åt The Lumineers) och strålande uppföljaren ”& I’m Fine Tony” har ryktet om nya indie-americanahoppet SUSTO spridit sig likt en präriebrand i de initierade americanakretsarna.

Deras personliga sånger är fyllda till bredden med influenser från söderns alla genrer, här finns känslofylld americana och rebellisk country-rock men framförallt en ungdomlig känsla av kompromisslös indierock med osviklig känsla för popmelodier.

I våras kom senaste kapitlet i den spännande storyn om SUSTO. Med en nytt album, ny sättning och ett färskt skivbolagskontrakt i bagaget. Men bandets motor, Justin Osborne, är så klart kvar och bättre än någonsin. Albumet ”Ever Since I Lost My Mind” är ett stort steg framåt och nu återvänder SUSTO till Skandinavien för ytterligare en turné.

Utvecklingskurvan går brant uppåt. Justin blir bättre för var dag som går, både som låtskrivare, sångare och artist. Vi har sagt det förut och säger det igen: det kan bli något stort av den grabben!

Justin Osborne har varit låtskrivande musiker i snart tio år, men först när SUSTO tog form har han funnit en trygg plattform som passar hans oroliga själ. Texterna är ofta kontroversiella, att sjunga om tungt drogmissbruk och homosexualitet är inte den mest vältrampade stigen för band som kategoriseras som Alt- country och Americana men Justin och hans band levererar musik som lika obehindrat rör sig i indierock som ljuvt stråk-arrade poplåtar.

Från Charleston i djupaste South Carolina via Nashville når de nu ut i världen.

Det är ett band som mår fantastiskt bra som kommer hit. Som varje kväll gör sitt yttersta för att överträffa den senaste spelningen, som alltid försöker befinna sig i ”Här och Nu”. Som Justin själv uttryckte det i Billboard magazine för ett år sen; ”Vi har redan uppfyllt en massa av de mål vi satte upp åt oss, nu handlar det om att formulera hur våra nya mål ska se ut”.

Förbered er på stora live-upplevelser, med en helt egen ”wall of sound”, mycket snygga harmonier, och ovanpå en traditionell sättning ligger stråkar och synthar och ger djup och dimension.

Passa på att se dem, för det här är ett band som kommer att behöva större arenor inom en mycket snar, men väldigt ljus, framtid.


Köp biljett