Sweet Teeth + Omni Of Halos + Bring The Hoax

Arrangör Lovely
Datum fredag 9 december
Insläpp 22.00
På Scen 22.30
Pris 180:-
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

A Lövely evening

Lövely Records plockar ut tre juveler ur sin arsenal och presenterar ett indierock bonanza utan dess like. Tre band, två kvällar. En ljuspunkt och tillflykt i ett kallt december. 

Pustervik (Göteborg) – 9 Dec

Nalen (Stockholm) – 10 Dec

Bring The Hoax injicerar sin indierock med fuzziga gitarrer och delikata melodier. Sångerna hålls ihop av skoningslös kraft som knappast lämnar någon oberörd. Det är tydligt att bandets medlemmar är influerade av band som Sonic Youth, Dinosaur Jr, Built to Spill och Smashing Pumpkins för att nämna några. En rivig, men polerad kompanjon i världen av indie rock. I bandets första singel ”Los Angeles” finns allt du önskar av en indiehit, och den 23 september släpper de sin andra singel ”Jonestown”. Den 28 oktober kommer deras självbetitlade EP ut på Lövely Records.

Omni of Halos styrka ligger i autenticiteten. De blytunga riffen klädda i den

säregna, diaboliska dimman som de fem medlemmarna skapar känns

omedelbart kroppsliga och relaterbara. Det ödmjuka i mörkret har gett dem

en raketartad bana in i framgången – bara på fyra låtar har de tagit

Sveriges musikliv med storm. Efter ett bejublat debutgig på Pustervik med

Division of Laura Lee, prisande lovord från svensk press, och en skyhög

ambitionsnivå står bandet nu inför sitt stundande självbetitlad debutalbum som släpps den 18 November på Lövely Records.

Sweet Teeth spelar en perfekt blandning av medryckande, punkig och fuzzig power pop. Texter om småstadsdrömmar och drömmar ackompanjerat av distade gitarrer och ljuvliga melodier. Fjolårets minialbum “Acid Rain” kammade hem en nominering för årets bästa punkalbum på Manifestgalan och kallades för “en brutal, glittrande massa av krusidullfri skandinavisk powerpop-aggression” av Classic Rock Magazine. Sweet Teeth har efter det haft fullt spelschema, bl a som förband till Hurula och Millencolin. 14:e oktober släpps Sweet Teeths debutalbum “High Anxiety”, fullpackat av dånande och distade gitarrer med ärliga och allsångsvänliga texter på Lövely Records.


Köp biljett