Swell Lördagsklubb: Holy + Mathilda Brink

Arrangör Swell
Datum lördag 3 mars
Insläpp 21.00
Pris 120
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Holy äntligen live i Göteborg! En mycket efterlängtad spelning!Holy startade som ett inspelningsprojekt i Hannes Ferms sovrum och första albumet ankom 2015 och hyllades av Anton Newcomb (BJM) och Dennis Lyxén (Refused). Albumet blev nominerat för Bästa Pop Album av Gaffa-Priset och Bästa Rock på Manifestgalan. Första albumet Stabs var en spännande mix av 60-talets garage-rock och lofi-pop som rörde sig mellan materialet från Thee Oh Sees och Deerhunter. Den efterlängtad andra skivan med titeln All These Worlds Are Yours, har en mycket större produktion inspelad under ett år i Studio Cobra och med större fokus på Hannes låtskrivande.
Mathilda Brink + band

Melodier på svenska med inslag av psykrock och visa. Dubbelsinglarna ”Sonja” och ”Bohuslän” ger en inblick av det ljudlandskap som skapas av frispel, skrammel och melodier. Aktuell med kommande debutalbum som kommer släppas innan sommaren. Inspelat i studion Ljudvalvet med Thomas Frank. Bandet består av Molly Browne trummor, Casper Lundström bas, Oskar Nyman synth och Eli Ulfhammer sax/flöjt.

”Till musik som på ett sätt känns lite proggig, på ett sätt blir till små lekfulla kaskader av ljud/oljud, adderar vi Mathilda Brinks ytterst speciella sätt att presentera sina texter. Hon liksom famlar sig fram, använder sig av långa och korta toner. Men det är så direkt och så självklart att hjärtat brinner.” – GAFFA


DJ’s: Julia Sahlström (Kiss My Ass Club), Pish Club & Swell Crew120:-

21.00-03.00


Köp biljett