Swell Lördagsklubb: Pink Milk + Toi Let

Arrangör Swell
Datum lördag 2 december
Insläpp 21.00
Pris 120
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Pink Milk
Evigt ekande gitarrer från en annan tid, ett lager smuts som man valt att inte tvätta bort. Atmosfäriskt och ockult. Debutskivan Purple skulle kunna vara soundtrack till vilken Lynch-produktion som helst. En salt och varm hommage till River Phoenix. Pink Milk är fullt av referenser och har beskrivits som goth, postpunk och dark wave men placeras inte så lätt i ett fack. Något av det vackraste vi hört på länge ändå. Med en extrem ljudbild och egensinniga låtstrukturer har Pink Milk byggt upp sin mörka mystiska värld. Debutalbumet Purple har mottagit mängder av fina lovord och höga betyg.Pink Milks debutalbum Purple slog ner som en bomb i oktober och har fått stående ovationer från kritiker både hemma och utomlands. GAFFA gav skivan 6 av 6 stjärnor och kallade den ”en dånande uppvisning i alternativ rockmusik” och ”den bästa skivan som släppts på många år.” och HYMN gav den 8 av 10 med orden ”solnedgångsliknande shoegaze”. Engelska The Indiependent skrev ”This small band has produced one of the most consistently great post-punk albums of the year.”

Sedan starten har Pink Milk befäst sig som ett av landets mest nyskapande band inom goth/postpunk/darkwave-världen. Duon, som består av Maria och Edward (även med i Riddarna), startade med en shoegazereinkarnation av klassiska balladen ”I Want to Know What Love Is” 2015 och följde sedan upp med bombastiska ”Detroit” som gick varm på både BBC6, Kerrang! Radio och Virgin Radio utomlands. Engelska DIY Magazine kallade den ”An almighty fucked up pop song”, och The Line of Best Fit skrev: ”Shoegaze guitars, beats that shake the foundation of time, howling, windswept drones, and vocals laced with barbed wire. It's unfathomably dark in places, but Pink Milk have an innate knack for pop hooks.”

Efter några fler singelsläpp, en turné med Pascal och en bejublad spelning på Øyafestivalen i Oslo är nu bandet redo att återvända till Pustervik med det nya albumet i bagaget.
Toi Let

 

Det enklaste sättet att beskriva Toi lets filosofi är "hoppa över monster-avsnitten och gå direkt på konspirationen" och deras ledord är "okritiskt tänkande". Hösten 2013 släpptes deras singel "two fathers", 2014 släppte dom EPn "Lord of the Ring".

 

Fullängdaren The Essential Toi Let kom i somras är ruggigt bra och spretar mycket vackert över shoegaze, kraut och annan rock. Mycket delikat!

 

I Matsalen står Klubb 8 för festen och dansen! Gr8!

I klubben kör Swell själva mood and dance!

 


Köp biljett