Talk Is Cheap – Ika Johannesson & Fredrik Strage

Arrangör Pustervik
Datum måndag 10 december
Insläpp 19.00
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

Ika Johannesson & Fredrik Strage. Två av de bästa kultur- och musikjournalisterna på samma scen. Samma kväll. Ika är aktuell med boken Sex -texter i urval, Fredrik med krönikesamlingen 242. Det kommer bli belarusisk kasettbandspunk, belgisk bodysynth och djuplodande samtal om Björn Olssons skaldjurssvit. Till att börja med. Intervjuas av Olav Fumarola Unsgaard.

Efter intervjuerna följer ett samtal om framtiden för den kvalificerade musik- och populärkulturjournalistiken. Magasin, tidskrifter och tidningar försvinner. Nu senast Sonic. Vad händer med journalistiken då det bara verkar återstå public service, små kulturtidskrifter och hörlursponsrade podar?
Övrig medverkande: Ann Ighe, redaktör Ord&Bild.

Om:
Ika Johannesson är journalist. Hon var med och startade upp tidningen Sex som gavs ut mellan 2002-2007. Hon har även varit redaktör på tidskriften Filter och skrivit boken Blod eld död om den svenska metalscenen. Arbetar idag på SVT Kultur.

Fredrik Strage medverkar regelbundet som krönikör i DN, popkritiker i TV4 och som dj på klubbar runtom i landet. Han har tidigare gett ut böckerna Mikrofonkåt , Fans och Strage Text . 2008 tilldelades han Stora journalistpriset och 2017 gick Svenska podcastpriset till hans pod Hemma hos Strage.

Ann Ighe är ekonomihistoriker, kritiker och redaktör för tidskriften Ord&Bild. Medverkat i en rad böcker, senast Vårt 80-tal. Politisk kamp och punk i Stockholm.

Talk is Cheap
Är en låt. Av Miley Cyrus, Mr Vegas, Keith Richards, Snak The Ripper, Chet Faker och många fler. Det är också namnet på en ny klubb. Eller en seminarieserie. Kanske nåt däremellan. Ett rum där musik och populärkultur tas på blodigt allvar. Musikerna Songs of Boda och Gus By Heart är ansvariga för musiken som rör kvällens tema. Det kommer vara lugnare än en klubb, men livligare än ett samtal på biblioteket. Klubbvärd: Olav Fumarola Unsgaard

I samarbete med Folkuniversitetet
Med stöd av Västra Götalandsregionen