Talk is cheap #2 – 1968

Arrangör Talk Is Cheap
Datum onsdag 13 juni
Insläpp 19.00
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

Talk is Cheap
Är en låt. Av Miley Cyrus, Mr Vegas, Keith Richards, Snak The Ripper, Chet Faker och många fler. Det är också namnet på en ny klubb. Eller en seminarieserie. Kanske nåt däremellan. Ett rum där musik och populärkultur tas på blodigt allvar. Som spelas in och blir en pod. Idén är enkel. I centrum för kvällen står en ny bok, en nyinspelad film eller ett verk och dess upphovsperson. En intervju och sen ett samtal med spännande gäster från Göteborgs kultur- och musikliv. Musikerna Songs of Boda och Gus By Heart är ansvariga för musiken som rör kvällens tema. Oftast som DJs, men ibland live. Det kommer vara lugnare än en klubb, men livligare än ett samtal på biblioteket.

#2. 1968

1968- Revolutionens rytmer. En berättelse om hur musik och uppror skakade världsordningen av Håkan Thörn. Daidalos förlag

Upprorsåret 1968 gick politiken och musiken hand i hand. Nina Simone, Jimi Hendrix, MC5, Joan Baez och James Brown är en del av det politiska skeendet. Samtidigt som de skapar några av musikhistoriens allra bästa låtar och album. Hur hängde musiken och politiken ihop? Vad var unikt med 1968? Vad kan vi lära oss av 1968, politiskt och konstnärligt?

Gäster
Håkan Thörn. Professor i sociologi vid Göteborgs universitet. Forskar om sociala rörelser. Författare och tidigare musikskribent.

Nikke Ström är musiker, bl. a i Nationalteatern. Har över åren spelat med många av Sveriges viktigaste musiker och artister.

Ina Lundström är journalist i Göteborg som skriver krönikor i GP, hörs i Ring P1 och syns i en massa sammanhang där populärkultur från förr diskuteras.

I samarbete med Folkuniversitetet.

 

Med stöd från Västra Götalandsregionen.