Talk is cheap

Arrangör Talk Is Cheap
Datum onsdag 23 maj
Insläpp 19.00
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

Talk is Cheap
Är en låt. Av Miley Cyrus, Mr Vegas, Keith Richards, Snak The Ripper, Chet Faker och många fler. Det är också namnet på en ny klubb. Eller en seminarieserie. Kanske nåt däremellan. Ett rum där musik och populärkultur tas på blodigt allvar. Som spelas in och blir en pod. Idén är enkel. I centrum för kvällen står en ny bok, en nyinspelad film eller ett verk och dess upphovsperson. En intervju och sen ett samtal med spännande gäster från Göteborgs kultur- och musikliv. Musikerna Songs of Boda och Gus By Heart är ansvariga för musiken som rör kvällens tema. Oftast som DJs, men ibland live. Det kommer vara lugnare än en klubb, men livligare än ett samtal på biblioteket. 

#1
Hög standard. Om Sonet, folkhemmet och starten för det svenska musikundret av Håkan Lahger & Lasse Ermalm. Leopard förlag.
Folkparker, rökiga jazzklubbar och vinylskivor. Den som söker embryot till det svenska musikundret hittar det hos skivbolaget Sonet. 

Skivbolagen dominerade musikvärlden mellan åren 1963 till 1997. Nu lever vi i den digitala musikindustrins tidevarv. Hur påverkar det musiken som konstform? Innebär vår tid en frihetsrevolution eller en ny typ av destruktiv dominans?

Medverkande:
Håkan Lahger. Kultur- och nöjesjournalist och författare som har arbetat på bland annat SVT och TV4. Författare till Hög standard. Lasse Ermalm, medförfattare och legendarisk skivomslagsmakare. 

Anna Gavanas är socialantropolog, författare och DJ. Hon har bland annat publicerat artiklar och böcker med fokus på elektronisk dansmusikshistoria och DJ-kultur. Hon är även en av grundarna till mini-skivbolaget Meerkat Recordings. 

Louise Hammar har varit internationellt verksam i musikindustrin i ca 20 år inom både major- och independentbolag. Sedan 2017 driver hon Göteborgsbaserade indiebolaget Kning Disk samt jobbar med skandinavisk distribution av utländska indiebolag.

Klubbvärd och intervjuare: Olav Fumarola Unsgaard, frilansjournalist och förlagsredaktör.

Songs of Boda & Gus by Heart spelar Sonet- relaterad musik.
Samtalet spelas även och blir en del av podden Musiken och livsfrågorna.

I samarbete med Folkuniversitetet och Pustervik.
Tack till Leopard förlag