The Tarantula Waltz + Virginia & The Flood + Rico’s Pharmacy

Arrangör Woody West
Datum fredag 17 januari
Insläpp 21.00
På Scen 21.30
Pris 150
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

THE TARANTULA WALTZ
The Tarantula Waltz (TTW) ligger med nya albumet Kallocain (Razzia/Sony) bakom ett av årets mest hyllade album. Inspelat med TTW’s, sedan många år tillbaka, fasta band och precis som föregångaren producerat av Christoffer Roth.

TTW har aldrig tagit några genvägar, debuten kom 2007 och sedan många år tillbaka har hans album rosats av de amerikanska musikbloggarna och kramats hårt av de svenska recensenterna. Men det var tack vare 2017 års Blue as in Bliss som TTW vann en betydligt större publik på hemmaplan. Markus Svensson, skaparen och personen bakom artistnamnet hittade musikaliskt hem med sin alldeles egna form av hjärtat-utanför-rock där soul och heartland-inslagen sitter så rätt. Att hans musik och excentriska livespelningar länge varit ämnade för de större scenerna vet de flesta som sett honom och hans band live. Det är ingen tillfällighet att The War on Drugs bjöd med honom att agera förband på en Europaturné och turnerandet med bästa vännen The Tallest Man on Earth har tagit honom långt utanför den svenska indiebubblan.

Kallocain är ett viktigt album. En plötsligt förändrad livssituation för Markus födde ett starkt behov av att göra en skiva helt utan filter. Det är en terapeutisk skiva där behovet att kunna hantera situationen blev något mycket större än behovet av att visa upp låtar för någon annan.

VIRGINIA & THE FLOOD
Virginia And The Flood exploderade ut på musikscenen 2019 med tre dunder-singlar som följdes upp med albumet “Aqua Duck Down”. I januari äntrar de Pusterviks stora scen som ett startskott för 2020. Efter en rad succéspelningar på klubbar och festivaler inklusive två fullknökade releasespelningar i Stockholm och Göteborg så sitter live-formen som en smäck!

Virginia And The Flood är Cornelia Adamssons musikunge. Ungen landar i Ghost folk/ Southern goth. Medan Cornelias röst för tankarna till både Dolly Parton och PJ Harvey så far musikinfluenserna iväg över ett ljudlandskap som drar mellan att vara stort, vackert, hårt och att göra ont. En långresa och en påstridig tinderdejt planterade en övertygelse där tvivel helt ogenerat hade vuxit fast; musik kunde spelas in för att kunna släppas ut, annars väntade helvetets portar. En 3-årsprocess slogs på. En trögflytande sörja. Som ett resultat växte behovet av att födas på nytt; mitt i allt såg en zebra dagens ljus. En flytt från 10 Stockholmsår till Göteborg, gav Virginia och zebran luft att andas igen och musiken kan nu slutligen få gå. Skärande, snäll, vacker, hård. Lyssna och gråt. Debut skivan Aqua Duck Down släpptes den 17e Oktober.

RICO’S PHARMACY
Normalt hittar du Fredrik Normark bakom trummorna i band som Gin Lady och Kristofer Åström, men i Rico’s Pharmacy tar Normark äntligen rodret och styr skeppet vidare mot nya marker som låtskrivare och front person.

Normarks röst andas Bob Dylans ”antisång” och låtarna är skrivna i tidig Tom Petty-anda där melodiernas enkelhet gör det lätt för åhöraren att ta till sig musiken och de tidlösa texterna tar dig med på en resa genom teman som politik, drömmar och kärlek.

Debutalbumet ”No Prescriptions Needed” är en homage till det mänskliga. Det genomsyras av en musikalisk skaparglädje som både är befriande och fängslande samt ger ett utrymme åt tankar och känslor att ofiltrerat härja fritt och röra om. Det gör ont, det är vackert, det är Rico’s Pharmacy.


Köp biljett