Terra + Rome Is Not A Town

Arrangör Pustervik
Datum torsdag 2 februari
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben

TERRA
Komikern och författaren Marcus Berggren om Terra:
Trodde du att rocken var död? Well fuck you. Gång på gång på gång lyckas den resa sig på nio och gå sönderslagen men ursinnig in i ringen igen. Så även nu. Möt Terra som släpper sitt debutalbum Terrarism den 27 maj. 

Göteborgsbandet Terra bildades ur askan av Ram Di Dam, som i slutet av 00-talet stod i frontlinjen för Göteborgs popscen. När Ram Di Dam slutligen gick i graven med spruckna drömmar och kraftig identitetskris följde en lång tids sökande för bandets sångare, gitarrist och självklara medelpunkt Karl Sundström.
Tillsammans med Ram Di Dams trummis, tillika barndomsvännen, Mathias letade Karl upp nya medlemmar och fortsatte repa. Efter ett tag kom uppvaknandet. Karl hade kärat ner sig i den alternativa amerikanska rocken från slutet av 80-talet som Husker Dü och Dinosaur Jr och kom på att om man kombinerade det soundet med svenska texter uppstod något helt eget.

Terra har lyckats med att skapa sitt eget musikaliska universum, med sina egna lagar och regler. De spelar explosiva poplåtar blandat med det bästa ur den amerikanska alternativa rocken. Det är högoktaniga dängor med en punknerv som slår nära ansiktet. De är ett punkband som kan skriva hits.
Terra är musik för en desillusionerad generation, som är hopplöst fast i sig själva och söker frigörelse. Deras musik låter som en sprucken dröm, som en klaustrofobisk flykt från känslan av att inte räcka till och när den väl når klimax så är man där: mitt i en rundgång, i ett skrik, i en melodi som bara har mening om man ger den det.

ROME IS NOT A TOWN
Rome Is Not A Town debuterade 2015 med den ensidiga vinyl-7-an ”Stupid”. Med sin larmiga postpunk vann dom snart över alla med hjärta för noisefyllda gitarrer och furiöst driv. Gaffa var en av många musikmedier som blev exalterade: "Musiken glöder och det lilla ministicket cirka tre minuter in är så befriande att jag bara spontant vill skrika "Sonic Youth!" rakt ut.” Hymn besökte bandet i replokalen och satte sedan rubriken: ”Rome Is Not A Town lämnar ingen oberörd”.
Uppföljaren blev den sex minuter långa ”Blood and Secrets” som Festivalrykten beskrev som: "En dyster, men vacker omfamning av totalt mörker."
Under året har bandet bland annat turnerat med Tiger Lou i Sverige och Tyskland och dessutom repat dagligen en hel månad i sträck:
"Det kändes som att man kom in i ett annat flöde än vanligt, där alla idéer hörde ihop, sammanhållen känsla i musiken och tankarna kring den."

Torsdag 2/2
Stora Klubben
Fri entré
Öppnar 21.00
På scen 22.00