TERRA + Support: FÄGRING

Arrangör Pustervik & Blackbird Artists
Datum fredag 20 maj
Insläpp 20.00
På Scen 21.00
Pris 180 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

TERRA
Mitt under en brinnande pandemi släpper Terra sitt andra album ”Underbara saker”. Tillsammans med producenterna Johan Forsman (Håkan Hellström, Soundtrack of Our Lives, Ceasars m.fl) och Per Stålberg (Division of Laura Lee m.fl) tar Göteborgsbandet ett stort kliv från debuten och visar att det bakom skramlet och skränet finns en ovanligt träffsäker popmagi. Texterna spänner mellan interkontinentala kärlekshistorier, skildringar av incelkulturen, död och förlust. De kommer nära och duckar inte för det fula och genanta.

”Skivan innehåller både låtar om oknullade killar på Andra Långgatan och om oövervinnelig kärlek. Det är brett, men för mig är det den kontrasten som gör textförfattandet intressant” – Karl Sundström, sångare i Terra

Första singeln ”Ingenting om dig” gick raka vägen in på P3:s rotation och lyftes som ”Bäst just nu” av Gaffa.Titelspåret ”Underbara saker” har fått en ironisk dubbel betydelse. Bandet betraktar den som den deppigaste låten de gjort, men för många har den istället blivit en tröst i en tid som känns osäker och dystopisk.
”Att släppa ny musik just nu är inte optimalt, men samtidigt känns det nästan viktigare än någonsin. Det är en kris utan motstycke och hela kulturlivet går på knäna, men vi får aldrig låta musiken tystna.”

Sedan debuten ”Terrarism” 2016 har bandet spelat till sig en oerhört hängiven publik i hela landet. Kritiker har gång på gång hyllat dem som ett fantastiskt liveband och fans har tatuerat in deras låttexter på sina kroppar. Det är mötet med dem som är bandets stora styrka.

”Terra ÄR Sveriges mest underskattade rockband” – Café
”Omedelbart och melodiöst mangel” – Nöjesguiden
”Det finaste med Terra är Karl Sundströms träffsäkra och personliga texter” – GAFFA ”… smått euforisk över träffsäkerheten och känslan i Karl Sundströms låtar” – GP

Support: FÄGRING

Det nyblivna bandet Fägring från södra halland intar scenen med debut ep:n Rockpsalm i ryggsäcken. Med rutinerade sångaren Anton Tuvesson (tidigare Two Year Vacation) hittar vi ett odödligt recept på svensk indie supreme. Musiken har jämförts med tidiga Kent anno 94’ och Masshysteri, något bandet själva inte erkänner. “Vi gör opretentiös pop maskerat med gitarr, bas och trummor, få ackord med övertygelse, ödödligt och enkelt”.


Köp biljett