TesseracT + While She Sleeps + Jinjer

Arrangör Triffid & Danger Concerts
Datum torsdag 20 juni
Insläpp 19.00
På Scen 19.30
Pris 395
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Tesseract spelar i Göteborg i sommar

I juni kommer det engelska djentbandet Tesseract till Göteborg för en spelning.

20 juni: Göteborg, Pustervik

Det har gått fort för Tesseract från Milton Keynes. De skivdebuterade 2011 och de slog snabbt igenom i kretsar för progressiv musik. De ses som ett av de viktigaste banden inom djent-genren som också innehåller band som Meshuggah, Architects och Periphery. Tesseract gjorde i höstas en utsåld spelning i Stockholm och de gjorde succé på Gefle Metal Festival förra sommaren.

Förband blir det engelska metalcorebandet While She Sleeps. 2012 vann de pris som bästa brittiska nykomling på Kerrang Awards och de har turnerat med band som Bullet For My Valentine och Bring Me The Horizon. I mars släpper de sin fjärde platta ”So What?”.

Jinjer

Från staden Horlivka i Ukraina kommer det progressiva metalcorebandet Jinjer. De har influenser från så skilda håll som extrem metal, soul och hiphop. Men i grunden är detta hård modern metal av högsta kvalitet. Med sångerskan Tatiana Shmailyuk i spetsen har deras liveshower blivit omtalade för en otrolig intensitet.
Vi har tidigare sett dem i Sverige som support till Amorphis och Arch Enemy samt på Gefle Metal Festival. Nu är det dags för dem att besöka oss igen.


Köp biljett