The Afghan Whigs

Arrangör Woody West
Datum onsdag 18 februari
Insläpp 19.00
Pris 320
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Med frontmannen Greg Dulli i täten slog The Afghan Whigs igenom i början på nittiotalet och räknas i dag som ett av nittiotalets bästa rockband med sin soulinfluerade rock. Efter att ha återförenats 2011 släppte de sitt nya album ”Do the Beast” i våras och i februari kommer de äntligen till Sverige igen.
The Afghan Whigs bildades i Cincinatti 1986 och sin debutskiva ”Big Top Halloween” två år senare. Efter att ha signat med legendariska indieetiketten Sub Pop släppte de uppföljaren ”Up In It” 1990 och två år senare kom ”Congregation”, som båda byggde upp en kultstatus kring bandet som ledde att de blev signade till majorbolaget Elektra. Deras riktiga genombrott kom året därpå med ”Gentleman”, och under andra halvan av nittiotalet släppte de ytterligare två album innan de splittrades 2001. Det dröjde tio år, under vilka Greg Dulli hade en framgångsrik solokarriär i The Gutter Twins ihop med Mark Lanegan och The Twilight Singers, innan bandet återförenades 2011.
Efter en rad hyllade turnéer sedan återförening och med nya Sub Pop-albumet ”Do the Beast”, som möttes av lysande kritik när den släpptes, i ryggen återvänder The Afghan Whigs till Sverige för spelningar i Stockholm och Göteborg.


Köp biljett