The Americans

Arrangör Rootsy Live
Datum tisdag 14 november
Insläpp 19.00
Pris 200
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

The Americans fullständigt knäckte de lyckliga få som lyckats ta sig in på lilla Station Inn i Nashville för bandets showcase på AMA-veckan i September förra året. Bandet flög in till festivalen med en live-show många beskrivit som den bästa på hela festivalen. Där och då bestämde vi oss för att försöka få hit Los Angeles bandet. Den 6 april startar bandet sin första turné utanför USA. Missa inte när americana-världens motsvarighet till The Strokes kommer för att erövra Rootsyland!
Rootsy sticker inte under stol med att en av de stora njutningarna med verksamheten är de tillfällen vi får presentera fantastiskt bra men ännu helt okända band för vår trogna men ständigt hungrande publik. The Temperance Movement, Sturgill Simpson, Eilen Jewell, Israel Nash, Deadman, Banditos och just nu Cordovas har alla kommit till oss som näst intill okända artister. Bara genom att bevisa sin kapacitet och kvalitet har artisterna vunnit publikens hjärta och byggt sig en stark karriär och relation med fans över hela Skandinavien. Vi har god anledning att tro på att det är The Americans tur den här gången.
Kvartetten från Los Angeles är ännu så länge doldisar på stora delar av världens livescener men tippas bli stora under 2017. Att de spelat på Reese Witherspoons bröllop och är speciellt utvalda av T-Bone Burnett till hans teveserie om den bästa amerikanska musiken säger i alla fall en hel del. Hemma i USA är The Americans redan en stekhet snackis inom sitt musikaliska skrå med en blandning av klassisk akustisk och elektrisk rootsmusik som man spetsar med en ung hungrig profil samtidigt som man är varsamma och vårdar originalets själ. 
"Genialiska musiker som i det 21 århundradet återvinner det amerikanska arvegodset för nutidens musikälskare och det med ett sound som faktiskt låter bättre i nutid", hävdar legendariska musikern och producenten T-Bone Burnette som är den som producerat deras kommande album. 
Americana och singer-songwritern Ryan Bingham, också med bopålarna nedslagna i Los Angeles, och som haft The Americans som förband på ett par av sina turnéer kallar dem för leverantörer, "av något av det absolut bästa låtskrivande som jag hört på åratal". 
Så även om kvartetten Patrick Ferris, gitarr, sång, Zac Sokolow, gitarr, banjo, fiol, mandolin, Jake Faulkner, bas, gitarr, mandolin och multiinstrumentalisten Tim Carr, trummor,piano,pump orgel,gitarr,banjo har hållit en lite låg profil när det gäller att i text berätta om sin egen musikaliska förträfflig så finns det gott om livematerial på bandets hemsida,www.theamericansmusic.com, och YouTube som bevis för att Burnette och Bingham's hyllningar har heltäckning.
"First Recordings" som släpptes under hösten 2016 är med sina fem spår är också ett kvalitetsbevis på att det här är något alldeles extra.
Nyligen gjorde man klart sitt första "riktiga album", som Ferris kallar "I'll Be Yours" som släpps senare under 2017.
– Det mesta vi gjort tidigare har spelats in under enkla former. Det här var första gången som vi fick chansen att få till soundet som vi hela tiden strävat efter.
– Albumet är ett klart steg närmare det vi funderade på när vi startade bandet, säger Ferris.
Före turnén startar släpps en EP som följs upp av bandets debutalbum i Juli. Väl mött i Rootsyland!


Köp biljett