The Bitter & Sick & Die Alones + Karin Verbaan

Datum torsdag 15 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Åldersgräns 18 år
Plats Lilla Klubben

/// The Bitter and Sick and Die Alones///

Att höra The Bitter and Sick and Die Alones är en speciell upplevelse där man kastas mellan hopp och förtvivlan, glädje och sorg. Med total närvaro och musikalisk skicklighet tar bandet med lyssnaren på en meditativ resa som inte lämnar någon oberörd.

 

Duon består av Christoffer Johansson på sång och gitarr samt Emanuel Svensson på trummor. Musiken har sin grund i blues och vistradition, med inslag av grunge, frijazz och det sakrala. Tonen är genomgående mörk då bandet väljer att behandla dystra ämnen och tragiska livsöden.

 

The Bitter and Sick and Die Alones debutskiva bär namnet The Prophet. Det är en skiva som utforskar ledargestalters uppgång och fall. Vilka egenskaper behöver en person besitta för att göra anspråk på, och ges makt över andra? Vem har makt och hur hamnade makten i den personens händer? Vad händer när den som besitter makt inte längre kan bära bördan?

 

Skivan består av sex låtar skrivna på temat. Parallellt med dessa sex låtar löper en längre instrumental komposition som binder ihop låtarna till en helhet. I skivan blandas det akustiska med det elektroniska, det traditionella med det experimentella, det storslagna med det subtila.Två parallella ljudvärldar som kontrasterar och kompletterar för att slutligen förenas.

 

/// Karin Verbaan ///

Karin Verbaan är frilansande musiker, kompositör, röstexperimentatör. Som soloakt vrider och vänder hon på ljud, toner, ord, meningar. Hon använder sig av sin röst och av elektronik och är så aktuellt närvarande att du som publik utan att reflektera ger dig hän hennes musik med fullt fokus. Hon vandrar spirituellt och känslomässigt djupt in i människans intellekt för att upplysa dig om vad som händer där inne och likaså runt omkring dig.