The Crazy World of Arthur Brown

Arrangör Klubb High Time
Datum lördag 7 mars
Insläpp 22.00
Pris 120
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Legendariska The Crazy World of Arthur Brown till klubb High Time!

 

Arthur Brown är mannen som med kraftig baryton, högfrekventa skrik och säregna scenshower – som ofta har innefattat att vara helt naken och ha brinnande huvudbonader – har influerat en hel våg av efterföljande artister med smak för det bisarra. 

 

Det var med låten "Fire" från albumet The Crazy World of Arthur Brown från 1968 som den brittiske och psykedeliska skräckrockspionjären Arthur Brown slog sig in hos breda skarans medvetande. Låten blev en stor succé på båda sidor av Atlanten och i Sverige nådde den förstaplatsen på Tio i topp. Låten har levt ett helt eget liv sedan dess och spelas fortfarande i både radio och på grymma rockklubbar världen över. Ozzy OsbourneDie Krupps, The Prodigy och The Who är exempel på artister och band som valt att göra sin egen tolkning på mästerverket. 

 

Arthurs nästkommande projekt fick namnet Kingdom Come och under tidigt 70-tal var detta ett stort band, särskilt i Europa och som en hyllad live-akt. Under 1971-års upplaga av jättefestivalen Glastonbury var Kingdom Come huvudattraktionen. Utöver stora konserter kan nämnas att det expremitella bandet var det första att släppa ett album där en trummaskin användes helt och hållet. Året var 1973. 

 

I fjol var det 45-års jubileum för The Crazy World of Arthur Brown och Fire och detta firar den excentriska artisten med att ge sig ut i världen med en helt ny och fullspäckad liveshow. Var lugna, karln kommer bjuda på sin patenterade – och smått livsfarliga – brinnande hjälm och all annan psykedelisk rockestetik som vi så starkt förknippar med Arthur Brown. 

 

Kom och ta del av den person som uttalat varit en av de absolut största förebilderna åt artister som Peter Gabriel, Alice Cooper och Bruce Dickenson, men också influerat både Kiss, Marilyn Manson, George Clinton och King Diamond i sitt unika sätt att uppträda. 


Köp biljett