The Diamond Man Clan + Moonlight Wranglers + Old Kerry McKee

Arrangör Club Slacker
Datum fredag 6 juni
Insläpp 21.00
Plats Stora Klubben

THE DIAMOND MAN CLAN – på scen 00.00
Från Göteborg kommer The Diamond Man Clan som med sköna influenser av blues spelar rå gitarrbaserad rock. Bandet bildades år 2012 på en folkhögskola och bandet fann något direkt och började spela in.
Redan 2013 släpptes debutalbumet What Sweden Needs. Där hörs Influenserna från den amerikanska södern tydligt och albumet beskriver de själva som en blandning mellan hårdrock, blues och bluegrass.
Speciellt lätt är det att fastna för sångaren Paul Bäcklins raspiga röst. Det tillsammans med framträdanden i hög klass och med en originalitet skiljer de sig väl ur mängden inom genren.
http://open.spotify.com/artist/1vxdKixsSRVrjVbh7CTuGm
MOONLIGHT WRANGLERS – på scen 23.00
"Det är så här det låter när samma killar växer upp och ihop som ett rockband och skapar sitt eget ”Heartland” i Majorna, rumlar runt över Andra Långatan som den var en del av Springsteens ”Out In the Street”, flörtar med Tom Pettys ”American Girl” på Jazzhusets indieklubbar och ramlar in i country via Steve Earle’s ”Guitar Town”.
– Woody-Kim
“Storslaget, bredbent och kaxigt.”
– Gaffa 9/12-2012
Country Chorus April 2013:"It’s ironic, then, that this Gothenburg, Sweden group has a more classic Heartland rock, folk-country sound than most of the music coming out of the U.S. in the past couple of decades"
”Alla vill åt det, ingen kan förklara det. Moonlight Wranglers har det. Svänget.”
Göteborgs Posten
http://open.spotify.com/artist/3oxRrlxFZZqkPTvL1LA7Nh
OLD KERRY MCKEE – på scen 22.00
Old Kerry McKee är ett namn som allt som oftast nämns när det talas om ny musik från Göteborg. En enmansorkester som spelar en intensiv och genomträngande americana-blues. Med sin gitarr, tamburin och trumma har han farit Sverige runt och gjort avtryck hos de flesta som lyssnat på honom.
I bagaget har Old Kerry McKee sin debut-ep: "Black Birds" samt debutalbumet "Wooden songs" som blev nominerat 2012 till årets singer/songrwriter/Americana ihop med First Aid Kit och Tallest Man On Earth. Han har även hunnit med att släppa en ny ep under namnet "Letter to a sick" i våras.
Detta är en artist som måste ses live!
http://open.spotify.com/artist/5gKy1DxzKdprVU50okymMf