The Dictators NYC + Trubbel + City Saints

Arrangör Club Slacker
Datum lördag 20 augusti
Insläpp 21.00
Pris 160
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

THE DICTATORS NYC (US) – på scen 00.00
Det klassiska punkbandet The Dictators bildades i New York 1973 och tillsammans med MC5,The Stooges och New York Dolls har de influerat de flesta rock och punkbanden som är nåt att ha idag! Om du av nån konstig anledning missat dessa giganter känner du säkerligen igen hitlåtar såsom ”Faster & louder””Baby, lets twist” och ”Master Race Rock”

Efter att inte spelat på ett bra jävla tag ställde de sig frågan ”who will save rocknroll?” och sångaren Handsome Dick Manitoba, gitarristen Ross The Boss (som även lirade i Manowarpå 80-talet) och trummisen JP ”Thunderbolt” Patterson bestämde sig att det det var upp till dom, det var helt enkelt dags att börja köra igen! De tog in basisten Dean ”The Dream” Rispleroch valde att addera en gitarrist i form av Daniel Rey. Daniel Rey har både skrivit låtar ihop med och producerat flera album av Ramones så det är man med många strängar på sin lyra så att säga!  

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/2Ohpu0UE5PFDgfhUxEi0Fy

TRUBBEL – på scen 23.00
Alla band borde ha ett ess i rockärmen. Trubbel från Göteborg har minst två. Det ena är allsångsrefränger värda att döda för. Det andra halvnakna punkkören The Makerz.
Detta storögda sång- och dansgäng backar upp bandet på scen och är en smittsam stämningshöjare som hjälper till att göra varje konsert med Trubbel till en garanterad glädjespridare – en rusig fest. Det är inbjudande och inkluderande. Varmt men med vassa kanter. Och punkare ur alla läger älskar Trubbel.

Trubbel bildas 2009 och lyfter på hatten åt hemstadens tidiga punkscen och band som Göteborg Sound. Det är rejäl punkrock med rejält sväng. Tilltalet är direkt men samsas ibland med knyckig klurighet och bandets låtar griper tag fortare än någon lustigkurre hinner ropa ”spela snabbare!”.

Textmässigt ristar bandet in historier om livets avighet på ölhakens slitna bardiskar och gruppens sångare och textförfattare Stefan Lönn både suckar över och skrattar åt alltings jävlighet. Bitterljuvt och med glimten i ögat. Efter en Europaturné med New Yorks garagepunkiga The Ratsoch en lång rad bejublade spelningar runt om i Sverige har Trubbel vinglat in i den svenska punkscenens absoluta tätklunga.

Ett par sjutumsvinyler, släppta på den lokala etiketten Alleycat, har det också blivit hittills. Alla slutsålda förstås. Så. Mörk och dyster stämning med några containerpunks halvsovandes i hörnen? Nix, inte när Trubbel rullar in i stan.

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/6cdyHr4eKkFvA3lVDNzJ6M

CITY SAINTS – på scen 22.00
Det var mer eller mindre en slump att Göteborgs mest intressanta punk rock-band bildades. Medlemmarna i vad som skulle bli City Saints hade egentligen tänkt lägga instrumenten på hyllan, men det var som att en osynlig kraft ville annorlunda. Något tvingade ned dem i replokalen igen för att sätta ihop slagdängan ”Slippery Joe” som en sorts hyllning till brittiska Cock Sparrer, som tillsammans med Sham 69UK Subs, och inte minst Ramones skulle lägga fundamentet till vad som skulle bli debutalbumet ”Kicking Ass For The Working Class” (2013). 

I dag har ”Slippery Joe” spelats 25 000 gånger på youtube. Följande album – ”Blue Collar Sons” (2014) och ”Go And Die” (2014) – spelades precis som debuten in i stundens hetta. I vissa fall, som i sistnämnda titelspåret, hade låten inte ens repats tillsammans innan kvartetten träffades för att föreviga den i Kristian Anttilas studio. Vad man hör på skivan är City Saints framföra den tillsammans för andra gången någonsin. Inga krusiduller. City Saints handlar väldigt mycket om nerv. Spänning. Och kniven mot strupen. Det handlar om punk. Och inte minst om rock’n’roll, då bandet ofta namndroppar Little Richards, Status QuoAC/DC och Rose Tattoo i intervjuer. Bara ifjol turnerade City Saints i länder som Tyskland, England, Polen och Ryssland. Det är svårt att bli profet i sin hemstad, men till slut har City Saints fått uppmärksamheten de förtjänar även i Sverige. I augusti uppträder de för andra gången på en av världens största punkfestivaler – brittiska Rebellion – med band som Cock Sparrer och just The Dictators. Till dess har de sin fjärde fullängdare i bagaget, som släpps på både LP och CD. 

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/3OqJ3cRfFxPVKATChVmrho

I konsertlokalen vevar Boris på med rock och punk från tidernas begynnelse och går du upp en våning kommer Nanna (Klappa/Slå) + gäster förvandla matsalen till ett stökigt danspalats med sin sköna mix av garage,rock, pop,soul o annat gött sväng!

Lördag 20 Augusti
Club Slacker
Pustervik
Öppet: 21.00-03.00
Entré: 160 kr + förköpsavgift
Biljetter släpps måndag 25 januari och finns på Pusterviks biljetter samt http://ticnet.se/


Köp biljett