The Don Darlings + Hillman Lighthouse

Arrangör Club Slacker & Woody West
Datum fredag 11 oktober
Insläpp 21.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

 

Woody West & Club Slacker slår ännu igång ihop sina klubbar för att skapa en magisk kväll. Denna gång är det dags för releasepartyt för Don Darlings andra fullängdare! Som vi har väntat på den!

 

THE DON DARLINGS – på scen 23.30

Göteborgs alt.country-kungar är tillbaka med releasefest för nya självbetitlade albumet!

Det kritikerrosade debutalbumet ”The Shortest Straw” letade sig in på årsbästalistor i bland annat Sonic och Dagens Skiva, tog dem ut på turnéer i Europa och som kröntes med en magisk spelning på Way Out West 2011. Nya albumet är inspelat i Paul-Lincke Studios i Berlin och mixat av Don Alsterberg (Graveyard, Junip). Med analoga drömmar att dö för och med ett ödesmättat musikaliskt landskap kommer The Don Darlings värma många själar i höst. Eller snarare göra dem mer rastlösa.

 

Med kraftfullt kontrollerat kaos har bandet tillskansats sig en hängiven publik. Där andra gör det snyggt och prydligt står The Don Darlings för oron och ångesten. Det är becksvart, ödesmättad och dundertung alkoholromantisk musik där rytmen är en tickande klocka och din enda vän ett whiskyglas som redan är halvtomt. Det är bara att rulla med Göteborgs dystraste och roligaste kvintett huvudstupa nedför galgbacken – hela vägen fram till baren. Det har sällan varit så roligt att vara dyster! 

 

HILLMAN LIGHTHOUSE – på scen 22.45

Göteborgs Hillman Lighthouse, spirat ur proggrockbandet Fulmakten7, förser musikvärlden med en blandning av rock och country på ett sätt som ingen annan 2013. Genreöverskridandet, de starka influenserna från 1960- & 70-talens Power Pop och Sydstatsrock, samt en massiv energi gör Hillman Lighthouse unikt i dagens musikklimat. 

 

På EP’n ”Clean Slate”, mastrad av Kristian Anttila, hörs influenserna tydligt – Big Star möter The Allman Brothers Band möter Little Feat möter Delaney & Bonnie – samtidigt som musiken har en egen identitet och tydlig integritet. ”Clean Slate” uppvisar på samma gång respekten för det som varit, och ivern att föra traditionen vidare.

 

I höst kommer bandet att gå in i studio för att färdigställa albumdebuten. 

 

Dj:s klubblokalen: Woody Kim + Törley Sisters

Foajén: Hank + vänner

 


Köp biljett