The Felice Brothers + Support: Carson McHone

Arrangör Woody West
Datum söndag 9 februari
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 240
Åldersgräns 18
Plats Matsalen
Köp biljett

Folkrocksrumlarna i The Felice Brothers med äkta brödratrion Ian, Simone och James i spetsen växte upp vid Hudsonfloden, runt hörnet från det Stora Rosa huset i Woodstock där legenderna Bob Dylan och The Band en gång skapade egen rockhistoria genom att ge sätta en personlig prägel på den amerikanska musikhistorien. Det måste finnas något speciellt i luften kring skogarna runt Catskills-bergen då The Felice Brothers bohemiska och jordnära folkamericana och poetiskt vardagsromantiska sånger känns som den senaste upplagan av samma sångbok som förebilderna hämtade inspiration ifrån.

Efter att ha lärt sig lira ihop under familje-BBQ’s i farsans trädgård drog bröderna till storstan, hamnade i Brooklyn och försörjde sig som som gatumusiker i tunnelbanan. Efter ett självsläppt debutalbum, ”Through Reigns and Gone”, kom sedan genombrottet med uppföljaren och den ”riktiga” debuten ”Tonight at the Arizona” en platta som höjdes till skyarna av kritiker och fans världen över för sitt opolerade, tilltufsade men charmigt distinkta sound ihop med de vackert vardagspoetiska texterna kring samhällets skuggsidor.

Nu kunde inget stoppa dessa moderna vagabonder, deras vilda och respektlösa liveshower var rebelliskt punkiga varianter på deras oemotståndligt svängiga folkamericana och en uppvisning i genuin musikalitet och passion. Ryktet om Felice Brothers och deras otämjda spelningar spred sig som en löpeld, de turnerade med Bright Eyes, gjorde succé under festivaler som SXSW, Newport Folk Festival och Bonnaroo och fick äran att spela på hjälten och förebilden Levon Helm’s ’Midight Ramble’-tillställningar.

Albumet ”The Felice Brothers” släpptes via Conor Oberst’s Team Love Records och var en stark uppföljare till genombrottet och vilken gjorde bandet till ett av de mest hyllade banden inom den nya generationens americanaartister. Deras utpräglade folkamericanarocksound höll i sig på ”Yonder is the Clock” och de delade scen med likasinnade artister som Old Crow Medicine Show och Justin Townes Earle.

Under senare år har The Felice Brothers agerat som gamle vännen Conor Oberst (Bright Eyes) kompband, både på albumet ”Salutations” och på efterföljande turné (där de bla spelade på en av Way Out West-festivalens största scener). I år Felicebröderna aktuella med kommande plattan ”Undress”, vilken sägs vara bandets mest personliga i karriären.


Köp biljett