The Fresh & Onlys + Reka & the Pussywarmers + Tomma Intet

Arrangör Club Slacker
Datum fredag 3 november
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Pris 120
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

THE FRESH & ONLYS (US) – på scen 00.00
San Francisco-bandet The Fresh & Onlys bildades 2008 och utvecklades snabbt till ett av Bay Area-områdets främsta garagepopband och sångaren Tim Cohen har på snabb tid växt fram till en stor Kalifornien-ikon. Dock ska man inte skriva ner betydelsen av gitarristen Wymond Miles då det är den duon som är kärnan i The Fresh & Onlys. Därför är det inte chockerande att de kommer med en ny rythmsektion till Pustervik i November! 

The Fresh & Onlys må mest vara känd för sin psych-pop, mem de är ett band som gärna svävar ut och det är just den helheten och förmågan att sväva ut utan att tappa tråden jag alltid älskat med dom. En röd skör tråd är alltid det bästa så länge tråden ej är så tunn att den brister. 

Den nya skivan ”Wolf lie down” som kom i Augusti är ett utmärkt exempel på detta och gissningsvis är det väl just därför det tog The Fresh & Onlys hela 3 år att färdigställa den. Tre år för en skiva är väl ingenting kanske du som läsare utropar högt? Nej, förvisso inte, men om man är ett sådant högproduktivt band som The Fresh & Onlys som fullkomligt spottat ut sig EP:s o fullängdare trots alla sidoprojekt genom åren, då är tre år helt plötsligt en otroligt lång väntan.  

En del recensenter har gråtit blod över att nya plattan ”Wolf lie down” ljudbild inte är densamma som klassikerna ”Waterfall” o ”Summer of love” som fick Pitchfork att kissa ner sig av lycka, men smaken är bekant som baken. Personligen så älskar jag att det är ett mörkare mer direkt sound och titelspåret visar hur väl de hanterar att stöka till det. Med en sådan platta i bagaget och med en rythmsektion så ser jag fram emot en underbar varierad konsert och jag tror att de kritiker som inte förstått deras sjättes plattas briljans kommer att förstå den till fullo live när den får den feta ljudbild och inramning den förtjänar. 

Lyssna på The Fresh & Onlys här:
https://open.spotify.com/artist/6Ri83BLqlgaqIc9jwSgAn1

REKA & THE PUSSYWARMERS (HUN/CH) – på scen 23.00
Det är med stor glädje som Club Slacker äntligen får presentera Reka & The Pussywarmers. Ett skruvat bandnamn på ett skruvat band kan man väl lugnt säga men det mesta som är konstigt är ju positivt som alla vet.
En ungersk sångerska med en scweizisk rytmsektion. De flesta skivorna doftar mycket 60s-garagerock och Strawberry Alarm Clock har säkerligen influerat det här gänget. 

Därav kom det lite som en chock när nya EP:n”Nightride” kom tidigare i år. Helt plötsligt har de gjort en EP som är lite som en krautpop-odé till natten.
När chocken lagt sig insåg jag dock följande, det är svinbra krautpop och med den repertoaren det här gänget har så kommer det att bli en otroligt varierad spelning första gången de står på svensk mark!  

Lyssna på nya plattan ”Nightride” här:
https://annibalerecords.bandcamp.com/album/nightride 

Lyssna mer här:
https://open.spotify.com/artist/16MurGSrZzCSOLwozWU5XT

TOMMA INTET – på scen 22.00
Tomma intet är ett kollektiv med ett odefinierat antal medlemmar som växte fram i Sverige under vintern 2016. Ur askan av tidigare projekt såsom The High Hats, Din Skevf m.m och med en önskan om att utvecklas till någonting mer flytande och obundet, svävar musiken någonstans mellan 60-talets drömpop och 80-talets new wave. I början av året skrev gruppen på för Lövely Records/Gaphals, vilka ger ut kanske den mest spännande pop- och rockmusiken i Sverige just nu. (The Dahmers, Hunt, Nightmen bl.a.) 

Med de två nysläppta 7”-singlarna ”There´s a star in every grain” och ”1968” ger de blanka fan i ett releaseparty i Göteborg och tar med sig de limiterade utgåvorna till Pustervik den 3:e November!

Efter en sväng ner i Europa för festivalgig i Göteborg är nu bandet mer taggat än någonsin på att visa var skåpet ska stå innan det sista på fullängdaren läggs (förväntas komma sent 2017/tidigt 2018)

"Med en vägg av stämsång ovan texter som påminner oss om kärlek och död är TOMMA INTET soundtracket till våra sista dagar på den här jorden. Världen brinner och vi med den!” 

Lyssna mer här:
https://open.spotify.com/artist/4KcHQowIO5C9D5WMLxkaBl

DJ Konsertlokalen: TBA
DJ Matsalen: TBA 

Fredag 3 November
Club Slacker, Pustervik
Öppet: 21.00-03.00
Entré: 120 kr – förköp finns på Pusterviks biljetter samt ticnet.se
http://www.jonk.se/


Köp biljett