The Jayhawks + Support: I’m Kingfisher

Arrangör Woody West & Luger
Datum tisdag 11 april
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 350 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Det anrika alt-countryslagskeppet The Jayhawks återvänder i vår till våra breddgrader för ännu en vända av tidlösa melodier, skimrande stämsång och glimrande gitarrer. The Jayhawks tillhör alt.countryns allra största hörnstenar, som på senare år består av Gary Louris, bandets huvudsaklige sångare, låtskrivare och gitarrist genom åren tillsammans med klassiska uppsättningen Marc Perlman, Tim O’Reagan och Karen Grotberg.

Senaste albumet ”XOXO” är första gången alla medlemmar bidrar med egna låtar och delar på att vara frontsångare, vilket skapat The Jayhawks bredaste musikaliska album, men utan att någonsin tumma på bandets integritet eller kvalitet. Det handlar fortfarande om klassisk Jayhawks, låtarna har sina rötter i genuin americana (The Byrds, Neil Young) det brittiska 60-tals popundret (The Beatles, The Kinks) och ringande power-pop (Big Star). 

Tillsammans med Uncle Tupelo och sedemera Son Volt och Wilco lade Jayhawks grunden för det som kom att kallas alt.country, vad det nu betyder. De revolutionerade 90-talets alternativa rockscen och är föregångare till senare tids alternativa indierockscountrysuccéer som Ryan Adams, My Morning Jacket, Jonathan Wilson och Vetiver samt upprätthållare av klassisk amerikansk rocktradition ihop med namn som Chris Robinson Brotherhood, Wilco och Lucinda Williams.


Köp biljett