The Kendolls + The Fume

Arrangör Club Slacker
Datum fredag 23 augusti
Insläpp 22.00
Plats Stora Klubben

 
Den 23 Augusti är det dags för nästa Club Slacker o då blir det åka av då det är releaseparty för The Kendolls andra fullängdare ”Dirty Dogma”. Vid förköp ingår även en LP eller CD och förköp köper du här:
http://alleycatrecords.bigcartel.com/product/the-kendolls-releaseparty-lp-eller-cd-ingar
THE KENDOLLS – på scen 00.00
Från starten I Göteborg 2007 har The Kendolls snabbt utvecklats till ett konstant arbetande, framåtsträvande och turnerande band. Inspirationskällorna inkluderar såväl klassisk rock/blues som hardcore punk och akter som Chuck Berry, New York Dolls, Black Flag, Skitsystem och QOTSA. Innan de ens gjort sig ett namn på hemmaplan köpte bandet en turkos Volkswagen och begav sig ut i Europa. Genom spelningar på spanska barer, pissluktande golv i Ungern och festivalscener i Tyskland har bandet med tiden övertygat publiken och gjort sig kända som ett kaotiskt och intensivt liveband.
Med ökad mognad men med sin råa nerv i behåll är The Kendolls nu redo att släppa lös sin andra fullängdare ”Dirty Dogma”. Albumet utgörs av en samling upplevelser som släpar lyssnaren genom gator av fördärv, extas och galghumor. I kombination med 50-60-talets rocksväng, kryddat med lite metal- och punkenergi, utforskar skivan dynamik och variation. Utan tvekan är detta en platta som kommer få dig att dansa tills du stupar.
Lyssna på nya singeln “My man (from Afghanistan)” från kommande plattan här:
http://open.spotify.com/album/2YUKMoUi9vSFpynKwFISgs
Se videon till “My meds” här:
http://www.youtube.com/watch?v=9-3TR6rPEk0
THE FUME – på scen 23.00
The Fume är ett sjukt lovande band från Göteborg som var på gång att signa för majorbolag för många herrans år sen men som vanligt i musikbranschen så är det många tomma löften, så plattan som de tänkte ta över världen med kom aldrig ut och bandet lades lite på is. Efter en omformation i bandet med medlemsbyten hit och dit gör har nu The Fume äntligen släppt sin första fullängdare på tyska Rookie Records. Det har rullat på snabbt och de har redan hunnit med en förbandsturné till The Hives samt spelat på Groezrock-festivalen.
Gillar du Eagles Of Death Metal eller Turbonegro? Då kommer du att älska The Fume. Soundet är rått, ungt, energiskt och framför allt snuskigt arrogant. Detta är rock´n´roll med attityd, dessutom lyckas de smyga in snygga melodihookar som fäster sig snabbt.
Lyssna på The Fume här:
http://open.spotify.com/artist/4qGcKnS7iWoCI1na2R6PXL
DJ:s
I klubblokalen finner vi vår argentinska vän Camisa som alltid bjuder på dansant gung och I foajén lirar Kalle från Långfinger gammal go hederlig rock änna så sett