The Mastersons + Support: Whippoorwill

Arrangör Woody West
Datum måndag 5 november
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 175
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

THE MASTERSONS
Americana-pop-duon och äkta paret The Mastersons fann varann i Brooklyn och flyttade sedan hem till Austin, Texas där de tillhör stans mest respekterade artister, både i eget namn och för deras rykte som exceptionellt duktiga musiker. Detta har gjort dem till en del av Steve Earle’s kompband the Dukes and Duchesses, där de haft en framträdande roll både på scen och på kritikerhyllad albumen ”The Low Highway” och ”Terraplane”. Senast gick flyttlasset till Los Angeles, men parets äkta hem är längs vägarna då de varit på ständig turné på senare år.

The Mastersons egna album ”Birds Fly South”, ”Good Luck Charm” (producerat av geniet Jim Scott som jobbat med The Jayhawks, Neal Casal, Whiskeytown) och senaste ”Transient Lullaby” är en imponerande uppvisning i strålande poplåtar byggda på lika delar GrammöterEmmylou-sång, The Jayhawks och Ryan Adams klassisk alt.country och Texas eklektiska Tex-Mex-hybrid av country, pop, blues, gospel och rock. Eleanor Whitmore har tidigare spelat och turnerat med Regina Spektor, Angus & Julia Stone och Shooter Jennings, maken Chris Masterson har jobbat med namn som Jack Ingram, Son Volt och Bobby Bare Jr.

Senast The Mastersons var förbi Göteborg delade de scen med bla Shovels & Rope, Matthew Logan Vasquez och Promised Land Sound och de har tidigare varit här med Steve Earle & the Dukes and Duchesses. Detta blir deras första show i helt eget namn på Pusterviks klassiska ovanvåning.

WHIPPOORWILL
Whippoorwill är en Göteborgsbaserad countryartist och låtskrivare (Susanne Hellström är hennes egentliga namn). Whippoorwills sound leker både med Americana och den moderna countryn. Sedan första resan till Nashville 2014 har Whippoorwill uppträtt på legendariska Bluebird Café, spelat på scener från Nashville till Las Vegas, uppmärksammats av Nashville Songwriters Association International. Hon har dessutom nominerats till Texas Sounds International Country Music Awards 2017.

Denna kvällen spelar hon med fullt band bestående av ett gäng eminenta Göteborgsmusiker.

EP:n ”Heading to you” är inspelad i Nashville och producerad av Rich Eckhardt, lead guitarist för countrystjärnan Toby Keith.

Whippoorwill släpper sin debut-EP ”Heading to you” med kvällens spelning!


Köp biljett