The Midnight

Arrangör FKP Scorpio
Datum torsdag 24 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 265
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Det var den gemensamma förkärleken till 80-talets slicka softrock och soundtracket till ”Drive” som födde The Midnight. Med 2017-års egenutgivna succéalbum ”Nocturnal” och fjolårets helgjutna uppföljare ”Kids” i ryggen kommer de nu till Göteborg. Räkna med riktigt snygg, retroosande synthwave kantad av oemotståndliga slingor.

The Midnight handlar om det där vemodigt vackra i att se hur tiden passerar, den smärtsamma vetskapen om att inget är beständigt. Eller som japanerna uttrycker det: Mono no aware. Med det som utgångspunkt debuterade den Los Angeles-baserade duon 2014 med sexspårssläppet ”Days of Thunder”, som två år senare följdes upp av helgjutna ”Endless Summer”. Men det var med 2017-års egenutgivna album ”Nocturnal” som allt tog fart på allvar.

Genom att bli en storsäljare på Bandcamp tog ”Nocturnal” sig in på amerikanska Billboards dance/electronic-lista. Därifrån accelererade allt och The Midnight nådde ut till en helt ny publik, som de förra året skämde bort med ”Arcade Dreams”, ”America 2” och de övriga miljonstreamade favoriterna från albumet ”Kids”.


Köp biljett