The Murlocs + Support: Fort Not

Arrangör Woody West
Datum måndag 11 september
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 240 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

THE MURLOCS
The Murlocs har haft ett fantastiskt episkt år, som började med lanseringen av ’Rapscallion’, deras sjätte studioalbum i höstas, som föddes av koncept från frontmannen Ambrose Kenny-Smiths tonårsuppväxt och som i våras följdes upp med nya albumet ’Calm Ya Farm’, där de ständigt sökande garage-rockgänget hade som vision att skriva ett country-rock influerat album i stil med ikoniska plattor som The Byrds ’Sweetheart Of The Rodeo’ och Rolling Stones ’Exile On Main St.’ Hyllningarna lät inte vänta på sig och bandet är aktuellt med en rad spännade spelningar framöver. 

The Murlocs delar medlemmar med supergruppen King Gizzard & The Lizard Wizard och likt bandkollegorna är det ett rejält äventyrligt, utmanande och kreativt rastlöst gäng även om The Murlocs lutar sig grundligt mot garage-rock, klassisk 60’s R&B och neo-psychedelia så utforskar de alltid nya vägar. Efter en utsåld release-show för Rapscallion i Brunswick, Australien, ledde det femmannabandet en rejäl nordamerikansk turné där de sålde ut åtta spelningar med många fler som var fullsatta till brädden. The Murlocs förde sitt sound till en ny nivå av rått och autentiskt sound till gamla och nya fans, vilket gav massor av dragkraft och spänning till bandets beryktade liveshower. Förutom sin nordamerikanska headlining-turné spelade The Murlocs på LEVITATION och var support till sina kompisar King Gizzard & The Lizard Wizard på Red Rock Amphitheatre och The Criterion i Oklahoma City. I september spelar de bla på Manchester Psych Fest och suveräna End Of The Road Festival innan de återvänder till Sverige och Skandinavien.

Support: FORT NOT
Fort Not uppstod i ångorna av gin & tonic en sommarnatt på västkusten. Bandet som består av vännerna Fredrik och Robert är ett musikaliskt udda par som hittat en gemensam grund i melodiösa poplåtar och deras kärlek för Pavement. Inspirerade av en mix-tape kallad U.S. Pop Underground – whimpy/power pop 1976-1980 som Fredrik fått av Calvin Johnson (Beat Happening) samt indie-popens gyllene era under 80- och 90-talet. Bandets plattor är inspelade Emanuel Hallongren, Fort Not’s hemliga vapen som formar låtarna till vad de är, skramliga, luftiga, emotionella, hjärtekrossande sånger med vackra melodier.


Köp biljett