The Radio Dept. + Special Guest: Kim Ki O

Arrangör Klubb Instant LIVE:
Datum fredag 16 februari
Insläpp 19.00
Pris 295
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

THE RADIO DEPT.

Av alla band som växte fram flörtandes med shoegaze och drömsk pop under 2000-talet var Lundabandet The Radio Dept. det allra mest intressanta. Sedan starten har bandet, numera en duo, skapat skör och shoegazeinfluerad pop – alltid med finess, och alltid på egna premisser. Efter en tids frånvaro släppte The Radio Dept. förra hösten nytt i form av albumet ”Running Out of Love” – en karg men ändå välljudande skildring av vår samtid. The Radio Dept. är en modern institution, och bland det finaste det här landet har att bjuda på i popväg. Nu kan vi stolt meddela att bandet gör tre Sverigespelningar i vinter – den 27 januari i Malmö, 16 februari i Göteborg och 17 februari i Stockholm.

 

I skrivande stund har The Radio Dept. släppt fyra fullängdare samt ett större antal EP:s. Trots att bandet redan hade en stor och hängiven internationell fanbas innan, så växte den än större när tre av deras låtar inkluderades i Sofia Coppolas film ”Marie Antoinette”. ”Lesser Matters” kom självklart med när NME korade 2000-talets 100 bästa album, och att bandet är i högform idag råder det heller inga tvivel om. ”Running Out of Love” belönades till exempel med full pott av Gaffa, och beskrevs som ”ett så gott som perfekt popalbum, från ett av Sveriges sista riktiga popband”. I vinter ser vi The Radio Dept. på tre platser i Sverige.

Special Guest: KIM KI O

Efter att ha släppt egenproducerade CD-Rs under 2007 och 2008, debuterade Istanbulbaserade Kim Ki O sitt första minialbum ”Dans” via Nederländernas fina indielabel Enfant Terrible 2010. Duons andra platta ”Grounds” följde 2013 via Parisbaserade Lentonia Records. Kim Ki O har turnerat i europa och UK med namn som The Radio Dept., Moon Duo och Jens Lekman. Duons är högaktuella med sitt senaste album ”Zan” som kom i november 2017.


Köp biljett