The Sun Days + Twin Peaks

Datum lördag 21 januari
Insläpp 21.00
Pris 120
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

THE SUN DAYS

The Sun Days glimrande gitarrindiepop träffade rakt i hjärtat på den känsliga indieblogosfären i våras med singeln ”Don’t  Need To Be Them”, vilken fick Stereogum att kalla dem ”one of the best new bands in the world” och Pitchfork hyllade den som ”Best New Track”. Skimrande janglepop som ekar av en tid då indiepop, new wave och post-punk var blodigt allvar, eufori, tillflykt och alternativ. 

 

The Sun Days följer en djup tradition av enastående indieband från Göteborg på liv och död, fullsprängda av oemotståndliga melodier och med en sångerska vars kristallklara röst är rent klassiskt popguld och bandets hemliga vapen. 

 

Bandets fullängsdebut ”Album” är sensationell och en av de starkaste plattor som gjorts i landet på senare år vilket gjort att gänget redan nått större framgångar utomlands än på hemmaplan. 

 

Amerikanska radiostationen KEXP har nominerat ”Album” till årets bästa skiva. Konsertguiden Oh My Rockness har utsett ”Busy People” till en av årets 20 bästa låtar. När svenska Café valde årets bästa låtar fanns ”Don’t Need To Be Them” på listan.

 

"One of the best new bands in the world"

– Stereogum

 

"Shreds past tired sitcom tropes and illuminates pleasures untold"

– Pitchfork

 

"Timeless dose of indie-rock, hitting well-worn territory but hitting it really well"

– ABC News

 

TWIN PEAKS

Garagepunkiga indieslynglarna Twin Peaks från Chicago tog bloggosfären med storm med skramligt självinspelade debuten ”Sunken” härom året, de hoppa av college för att ge sig ut på ett korståg på bägge sidor Atlanten, ivrigt påhejade av NME som kallade dem ”Best New Band” och spelningar på festivaler som Pitchfork, Lollapalooza, reading och Roskilde. 

 

Den ungdomliga entusiasmen, naiva ärligheten och ohämmade passionen fullkomligt dryper över uppföljaren ”Wild Onion”, inspelad av tonåringar med ambitionen att ta över världen med kompromisslös rock’n’roll och sanslös spelglädje.

 

Tidigare i år dök nya plattan ”Down In Heaven” upp, ett album som visar upp en utveckling, skicklighet och talang det tar andra några årtionden att skaffa. Ett lekfullt, tillbakalutat verk och ungdomlig hyllning till allt från Stones, Kinks, och Velvet Underground via Big Star, Tom Petty och T.Rex lirat av ett gäng uppväxta i Burgergenerationen som skulle kunnat dela replokal med Black Lips.

 

 

”Down In Heaven” har producerats under lediga former ihop med samarbetspartnern R. Andrwew Humphrey och det är mixat av mästerlige John Agnello som tidigare jobbat med det senaste från Kurt Vile, Phosphorescent och Dinosaur Jr. Plattan har mottagits som deras starkaste i karriären och omnämns som en av årets bästa album av både American Songwriter och Esquire.

 


Köp biljett