The Tallest Man On Earth

Arrangör Woody West
Datum torsdag 2 juli
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 425
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Med sin fängslande röst, unika texter och karaktäristiska gitarrmelodier har The Tallest Man On Earth trollbundit både recensenter och publik världen över sedan den självbetitlade EP:n släpptes 2006. Den 12:e maj är han äntligen tillbaka med en ny låtskatt – "Dark Bird is Home". I samband med detta kan vi stolt presentera tre Sverige-datum i sommar: 28 och 29 juni på Göta Lejon i Stockholm och 2 juli på Pustervik i Göteborg. Det blir hans enda spelningar i Sverige denna sommar. 

 

"Dark Bird is Home" har beskrivits som ett album som inte bara kommer från en tid, ett ställe eller en inspelning. Låtarna och soundet har fångats i olika studios, länder och lador och bär med sig en vädersäkrad kvalité, lite smuts och lite grus.

Med "Dark Bird is Home" är The Tallest Man On Earth som mest personlig och direkt och stundvis djupare och mörkare än någonsin. Men det är också ett album med inslag av nyckfullhet och med en doft av en ny början – med låtar både storslagna och tröstande, som höga träd och vidsträckta landskap. 

 

Du kan förvänta dig den mest högljudda The Tallest Man On Earth på hans fjärde album – men också det mjukaste och mest lågmälda. 

 

The Tallest Man On Earth kommer göra tre spelningar i Sverige i sommar: 28 och 29 juni på Göta Lejon i Stockholm och den 2 juli på Pustervik i Göteborg.


Köp biljett