The Vaccines + Kid Wave

Arrangör Pustervik
Datum söndag 18 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 265
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Tänk dig att The Strokes slår ihop sig tillsammans med The Jesus and Mary Chain? Bra. Då skulle det förmodligen inte låta helt olikt från The Vaccines. Snart är det fem år sedan den London-baserade kvartetten slog ned som en klassisk brittisk indiebomb i musikvärlden. Nu har deras tredje fullängdare släppts – och under den efterföljande turnén gör The Vaccines två nedslag på svensk mark i höst: 16 oktober på Debaser Medis i Stockholm och 18 oktober på Pustervik i Göteborg. 

 

Det var i slutet av år 2010 som The Vaccines drog i gång på riktigt. Debutsingeln "Wreckin' Bar (Ra Ra Ra)" / "Blow It Up" släpptes och fick en enad musikkår att gå i spinn. Deras debutalbum året därpå blev det mest sålda albumet i England (2011) och ledde till förbandsgig till både The Rolling Stones, Arcade Fire och Arctic Monkeys. Succén har inte avtagit sedan dess. Det finns ett ord som skulle kunna ringa in deras musik, och det är: smittsam. Smittsam indierock med stänk av The Drums och lite Bloc Party.

 

I maj i år släpptes deras tredje album – English Graffiti. ”The result is possibly the best – and certainly the biggest – thing they’ve ever recorded,” sa den respekterade brittiska musiktidningen NME. Ganska peppat, med andra ord. Missa inte live på Debaser Medis i Stockholm 16 oktober och på Pustervik i Göteborg den 18 oktober.


Köp biljett