The War On Drugs + Quilt

Arrangör Woody West
Datum måndag 19 maj
Insläpp 19.00
Pris 285
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Den skimrande och drömlika dimman som utgör de massiva lagerna av instrument i The War On Drugs är häpnadsväckande hypnotisk och det är en trans som en växande skara fans välkommet fallit i. Nu i vår har vi pricksäkra albumet ”Lost In A Dream” att se fram emot. I våra öron ett album som få andra kan visa sig vara mer efterlängtade.

Den tovige och till synes tillbakalutande Adam Granduciel har sedan 2005 bedrivit kriget mot dålig musik. Inte uttalat men vi som stått vid sidan om har lyssnat med nyfikenhet. Efter att ha kokat ihop förstlingsverket ”Wagonwheels Blues” med en lagom långhårig Kurt Vile, fortsatte han sedan upp det med den vansinnigt mästerliga ”Slave Ambient” från 2011. Skivan är tolv hits staplade ovanpå varandra som med lätthet når till månen.

I höstas dök första smakprovet upp från ”Lost In A Dream” (som dimper ner i mars). Låten hette ”Red Eyes” och knuffade undan alla spellistor vi hade i vår ägo och svetsade sig fast i repeatläge. Att Adam Granduciel har skapat en skiva som kommer vara en ständig kompanjon på bussen, bilen och kontoret är ofrånkomligt. Gör er redo.


Köp biljett