Theo Berndt + I Grow Paper Wings + Le Systéme

Arrangör Instant
Datum fredag 16 augusti
Insläpp 21.00
Plats Stora Klubben

 

Vi drog inte till landet. VI DRAR TILL PUSTERVIK med Klubb Instant istället.
När festivalen VI DRAR TILL LANDET var tvungen att ställas in i juni kände de sörjande arrangörerna att sista kortet inte var lagt. Glöden för festivalkonceptet, för de bokade akterna och för gemenskapen brann fortfarande och något bara var tvunget att göras.
Ett samarbete med Pustervik och Klubb Instant inleddes och nu står vi här med en fantastisk lineup och en sjukt fet kväll framför oss.
VI DRAR TILL LANDET har reinkarnerat i en ny skrud och vi garanterar bra stämning och fest, fest, fest.
MINIFESTIVALEN VI DRAR TILL PUSTERVIK BESTÅR AV:
THEO BERNDT
Ungefär samma energi som när något går med ljusets hastighet ut i rymden och tillbaka igen på nolltid, ungefär DEN energin upplever vi när vi hör Theo Berndt excentriska, stundtals dansiga upptempo-indie. Göteborgskillarna har ett hyllat album i ryggen och blandar glada melodier med allvarsamma texter. De levererar alltid 100 procent live och det blir garanterat svårt att stå still när de drar igång.
WWW.THEOBERNDT.COM
I GROW PAPER WINGS
Genom lager av röst och miniepisk pop ger I Grow Paper Wings flera perspektiv på det här med att vara människa. Aldrig föreställande, alltid uppriktigt beskrivs hur en blick kan avväpna eller omfamna. Bandet behärskar den svåra konsten att balansera ösig Sigur Rós-doftande pop med finstilt text och det står klart att den som tar sig till Pustervik denna kväll bjuds på något alldeles särskilt.
https://soundcloud.com/igrowpaperwings
LE SYSTÈME
Fabian och Michael var på en klubb i East Village, New York, när de hörde en lite yxig men saligt groovig jazz produceras av en japansk Korg-orgel och trumset. Där och då hade kärleken fötts till ljudbilden som projektet Le Systéme bygger på. I skärningspunkten mellan afro, jazz, ös, pop och impro finner vi dom – det är groove på riktigt hög nivå. Fabian Kallerdahl – orgel, Michael Edlund – trummor och, speciellt för detta tillfälle, Lisen Rylander på saxofon.
WWW.LESYSTEME.SE
Samt, bakom skivspelarna: NINA NATRI + KARATE-KAI
VI SES DÄR!
/Kulturföreningen KARTONG INN, Vi Drar till Landet, Klubb Instant
Ett stort tack till Svensk Jazz, Jazzify och GAC för att ni gör detta möjligt!