Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Arrangör KB West
Datum fredag 1 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 370 :-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Danmarks bluesband nummer 1!

Aldrig tidigare i sin 20-åriga historia har väl Thorbjørn Risager och hans band The Black Tornado, det danska bluesrockbandet, haft ett sådant flyt som i år! I augusti fick de inte mindre än två Danish Music Awards (motsvarar Grammis). De kunde inte ens vara med på prisutdelningen, eftersom de var på väg till Aten för att spela på Joe Bonamassas blueskryssning i Medelhavet, ”Keeping the Blues Alive”. Då hade de bara varit hemma i Köpenhamn i två dygn efter sin senaste USA- och Canadaturné. Under sommaren spelade de även inför storpublik på Sweden Rock!

Bandet har gått från klarhet till klarhet. Efter de tiotusentals mil de har lagt på motorvägar och Autobahn, och de tusentals timmarna i inspelningsstudion – nu kommer utdelningen! Den som har följt bandet genom året har sett vart de har varit på väg.

När de släppte sin åttonde studioskiva i höstas hade de just blivit signade av skivbolaget Provogue/Mascot som även ger ut plattor med Beth Hart, Joe Bonamassa och Walter Trout, vilket har ökat deras internationella genomslagskraft ytterligare.

Kom till Pustervik i mars så får ni se själva!


Köp biljett