Thurston Moore Band + Support: Rome Is Not A Town

Arrangör Pustervik
Datum onsdag 11 november
Insläpp 19.00
Pris 240
Åldersgräns 18 år
Plats Lilla Klubben
Köp biljett

Thurston Moore Band
Thurston Moore flyttade till New York City 1976 för att spela punk. Han startade Sonic Youth 1980. Han agerade redaktör för musik och litteratur-fanzines som Killer, Sonic Death och Ecstatic Peace Poetry Journal och startade Ecstatic Peace Records+kassettebolag. Arbetet med text och konst har alltid funnits vid sidan av Sonic Youth och soloprojekt. Moore har med andra ord tuggat kreativitet i olika former så länge att han kan kallas kulturveteran.
Den senaste soloskivan "The Best Day" är inspelad både i USA och i London där Thurston numera bor. Materialet är precis som många gånger innan excentriskt och dynamisk med så väl skräniga el-gitarrer som lycksaliga akustiska 12-strängade gitarrer. "The Best Day" är en höjdpunkt i Thursten arv av avant garde-musik och skapandet i eran efter Sonic Youth.
Rome Is Not A Town
Susanna , Kajsa , Emma och Carro spelar arrogant och kaxig rock med ambivalenta melodier som kompletteras av direkta och slagkraftigt självsäkra texter. Bandets första singel "Stupid" släpptes nyligen via legendariska indielabeln Startracks (Fireside, Refused, Tiger Lou) Rome Is Not A Town är på riktigt när på riktigt är som värst. Elakt, smart och jävligt!


Köp biljett