Tiger Lou

Arrangör klubb Instant
Datum fredag 29 november
Insläpp 22.00
Pris 140
Åldersgräns 20 år (18 år vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

 

Tiger Lou har aldrig försvunnit. Tiger Lou är inte tillbaka. Den 29:a november spelar de i Göteborg. Den 21:a December i Stockholm. Vad som händer sen vet ingen.

 

Tiden har sin gång och förändringarna med den. När Rasmus Kellerman slog sig in på den musikaliska banan med sitt soloprojekt Tiger Lou spelade han melodisk, gitarrbaserad pop som kom att influeras mer av elektroniska tongångar. Senaste ”A Partial Print” (2008) kan stilen beskrivas närmare rock med blinkningar mot storband som Radiohead.

Tiger Lou har sedan debuten ”Is My Head Still On” (2004) och efterföljande ”The Loyal” (2005) vuxit till sig några storlekar, bytt ut stuprörsjeansen mot en större, mörkare kostym och blickar nu ut över både kontinenter och arenor. ”A Partial Print” går att spåra till Berlin, Rasmus Kellermans hemstad under några år; till regnvåta gator, skinnjackor och blek hy, men också till solindränkta fasader, amerikanska rockmusiker och lyxiga studios. Då det alltid funnits en viss fascination av mörker hos Tiger Lou, så har han här tagit ännu ett kliv in i det, med mer tyngd i låtarna, med en skrämmande, nästan filmisk stämning som förstärks av en intensiv sångröst och längre instrumentala partier.

 

Om var Tiger Lou befinner sig nu får vi veta 29 november.

 

Support: Tyvärr har HOLMES tvingats ställa in sin supportspelning.
 
Dj's i klubben är Karin & Fanny. Få får igång ett dansgolv som denna duo och dom har varit och fått Instants gäster svettiga vid i alla fall två tillfällen. Vi är himla glada att ha dom hos oss igen.


Köp biljett