Tom Russell

Arrangör Rootsy Live
Datum torsdag 6 juni
Insläpp 19.00
Pris 305
Åldersgräns 18
Plats Matsalen
Köp biljett

 

Tom Russell är en mästerlig berättare och låtskrivare. Under hela sin karriär har han hållit en förbluffande hög och jämn kvalitet, en karriär som varat under nästan fyra decennier! Han är en av de mest efterfrågade artisterna på Rootsy.nu. Det är äntligen dags för en av de bästa liveartister som finns att välkomnas in i Rootsyvärmen.

Tom Russell är ett av de tyngsta namnen man kan finna inom den amerikanska musiken. Han är en mästerlig historieberättare, fantastisk låtmakare samt en väl etablerad konstnär och författare.
Efter en lång karriär med åtskilliga hyllade album i bagaget så verkar det ändå som att Tom inte varit bättre än nu. Senaste skivan Mesabi är unisont hyllad och många säger att det är hans bästa hitills.

Russell bjöd in en rad namnkunniga vänner till inspelningen av »Mesabi«. Bland andra hittar vi Lucinda Williams, Van Dyke Parks, Augie Meyers och Calexico, bandet som Russell samarbetade med även på föregångaren »Blood and Candle Smoke«.

Sångerna utspelar sig i gränsstaden Juarez, Mexico, Los Angeles och det vidsträckta Minnesota eller Mesabi som det kallas i albumets titel. Detta landskap befolkas av karaktärer som vi alla känner till—Bob Dylan, James Dean och Elizabeth Taylor—och andra mer obskyra hjältar. Till exempel den nu bortglömde sångaren Cliff “Ukulele Ike” Edwards, den tragiske Disney-barnstjärnan Jimmy Driscoll och karaktärsskådespelaren Sterling Hayden. I Örebro kommer vi få chansen att för första gången höra berättelserna live i Sverige. Vi välkomnar Tom Russel tillbaka efter många år och lovar att det inte blir det sista besöket!


Köp biljett