Tower of Power

Arrangör KB West & Live Nation
Datum måndag 30 oktober
Insläpp 18.30
Pris 460
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Under snart femtio år har Tower of Power levererat det bästa inom R&B. Bandet är populärare än någonsin och turnerar som alltid lika intensivt. Nu kommer de till Göteborg och Pustervik! 
Från deras debut klättrade de under sjuttiotalet högt på listorna med hits som ”You’re Still A Young Man”, ”So Very Hard To Go” och ”What Is Hip” för att nämna några. De har fortsatt turnera och skriva musik genom åren sedan dess och det senaste projektet, turnén ”Hipper Than Hip” har ett sound som ger en flashback till deras turné 1974.
”Jag älskar det fortfarande mer än någonsin. Vi är inget ”smooth” jazzband eller något retroband… vi följer inte trender, vi bara skapar vår musik precis så som vi vill ha den. Vi upptäckte för många år sen att när vi gjorde så, så gillade även fansen det. Varje gång vi spelar, spelar vi musik vi älskar för att vi måste göra det på vårt sätt.”, säger bandets frontperson Emilio Castillo.
 
Tower of Power består idag av:
Emilio Castillo – Kapellmästare/frontperson, 2:a tenorsax, sång
Stephen ”Doc” Kupka – Barrytonsax
Rocco Prestia – Bas
David Garibaldi – Trummor/slagverk
Roger Smith – Keyboards
Tom Politzer – 1:a Tenorsax
Adolfo Acosta – Trumpet
Jerry Cortez – Gitarr
Sal Cracchiolo – Trumpet och trombon
Marcus Scott – 1:a sång
Fans som kommer för att se Tower of Power 2017 får se bandets nya sångare, Marcus Scott. Emilio Castillo talar sig varm om honom.
”Det är helt fenomenalt. Många band som förlorar deras sångare går förlorade. Men, vi har bytt sångare och instrumentalister så många gångar att fansen snarare blir exalterade och undrar vem som är näst in.”, berättar Castillo. ”Han gör ett riktigt bra jobb och har en fantastisk personlighet.”
Med en ny bandmedlem kommer också en ny attityd. Emilio säger att det är smittsamt, ”Alla i bandet säger ’Wow, vad är det som händer?’ Man kommer till en viss ålder där allt kan bli sämre men i vårt fall är det tvärtom, allt växlar upp!”
Det är så Tower of Power gillar det!
 


Köp biljett