Trentemøller

Arrangör FKP Scorpio
Datum fredag 25 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 335
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Trentemøller har under de senaste 20 åren trollbundit sin publik med sina unika ljudlandskap och minnesvärda melodier. Med över 500 framträdanden världen över har han etablerat sig som en sann mästare i sin genre. Hans musik är en ständigt utvecklande berättelse av teman och idéer, och hans liveframträdanden utmanar ständigt våra förväntningar på konserter. Nu är det dags igen. 2024 åker Trentemøller och hans band ut på turné.

Bandet består av Disa Jakobs på sång, gitarr och synth, Silas Tinglef på trummor och gitarr, Brian Batz på gitarr, Jacob Haubjerg på bas, och Trentemøller själv på synthar.

Från Köpenhamn har Trentemøller under 25 år skapat musik som ständigt utvecklas. Hans arbete präglas av kontraster och paradoxer, där han kombinerar minnen med samtida inslag. Debutalbumet ”The Last Resort” lanserade hans unika stil till en bred publik 2006. Det senaste albumet, ”Memoria”, fortsätter att utforska teman av ljus och mörker, oro och stillhet, allt inspirerat av den nordiska miljön han kallar för sitt hem.

Utöver sina egna verk har Trentemøller remixat musik åt bland andra Tricky, Savages, Depeche Mode, Franz Ferdinand, The Knife, A Place To Bury Strangers, Soft Moon och UNKLE. På CV:t har han numera över hundra remixar.

Oavsett om du är ett inbiten fan eller nyss har upptäckt hans musik – varje framträdande med Trentemøller är en upplevelse som inte får missas, så passa på att ta chansen.


Köp biljett