Trubbel + Hex Dispensers + Die Die Die(NZ)

Arrangör Club Slacker
Datum fredag 6 september
Insläpp 22.00
Plats Stora Klubben

 
TRUBBEL – på scen 00.00
Alla band borde ha ett ess i rockärmen.
Trubbel från Göteborg har minst två. Det ena är allsångsrefränger värda att döda för. Det andra halvnakna punkkören The Makerz. Detta storögda sång- och dansgäng backar upp bandet på scen och är en smittsam stämningshöjare som hjälper till att göra varje konsert med Trubbel till en garanterad glädjespridare – en rusig fest.
Det är inbjudande och inkluderande. Varmt men med vassa kanter. Och punkare ur alla läger älskar Trubbel. På detta gig kommer Trubbel även att testa de nyskrivna låtarna från den kommande sjuan som skickas på press nästa vecka!
Trubbel bildas 2009 och lyfter på hatten åt hemstadens tidiga punkscen och band som Göteborg Sound. Det är rejäl punkrock med rejält sväng. Tilltalet är direkt men samsas ibland med knyckig klurighet och bandets låtar griper tag fortare än någon lustigkurre hinner ropa ”spela snabbare!”. Textmässigt ristar bandet in historier om livets avighet på ölhakens slitna bardiskar och gruppens sångare och textförfattare Stefan Lönn både suckar över och skrattar åt alltings jävlighet. Bitterljuvt och med glimten i ögat.
Efter en Europaturné med New Yorks garagepunkiga The Rats och en lång rad bejublade spelningar runt om i Sverige har Trubbel vinglat in i den svenska punkscenens absoluta tätklunga. Ett par sjutumsvinyler, släppta på den lokala etiketten Alleycat, har det också blivit hittills. Både slutsålda förstås.
Så. Mörk och dyster stämning med några containerpunks halvsovandes i hörnen? Nix, inte när Trubbel rullar in i stan.
http://open.spotify.com/artist/6cdyHr4eKkFvA3lVDNzJ6M
HEX DISPENSERS – på scen 23.00
Man skulle utan tvekan kunna ranka Austin som musikstaden nummer 1 i USA med tanke på SXSW-festivalen och det finns även otaligt många grymma band som härstammar därifrån.
Ett av dom är garagepunkbandet Hex Dispensers som nu äntligen kommer till Sverige för första gången. Då jag är så mosig i skallen just nu kan jag ej beskriva dom på ett bra och intressant sätt så det får garagegurun Marko editera här i eventet senare under kvällen. Så logga in på spotify o lyssna o skapa dig din egen uppfattning, för att det är bra skit det är det ingen tvekan om.
http://open.spotify.com/artist/5seXeDMndwkIltqnvkooAR
DIE DIE DIE (NZ) – på scen 22.15
Die! Die! Die! är en noisig indiepop/garage-trio med från Nya Zeeland som även dom gör sitt första gig i Göteborg (och Sverige också för den delen tror jag men skitsamma, Göteborg är större än Sverige så det är inte så jävla relevant) denna kväll! De har turnerat med Franz Ferdinand, Blood Brothers m.m och har lirat på de flesta större festivaler världen runt och nu är det äntligen dags för göteborgarna att få se vad vad Die! Die! Die! går för.
http://open.spotify.com/artist/3sw1EdLe5kwbLA6sIGflwW
DJ i klubblokalen: Mulle Livsgnist
DJ i foajén: TBA