Truls Mörck + Vincent Vensal + Lily Arbor

Arrangör Woody West Lördagsklubb!
Datum lördag 17 september
Insläpp 20.00
På Scen 20.30
Pris 180 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

TRULS MÖRCK
Truls Mörck är ett namn som alla bör lägga på minnet – med en gedigen bakgrund som gitarrist i Slowgold och gitarrist, sångare samt låtskrivare i Den Stora Vilan, är han mer redo än någonsin att storsatsa på sin solokarriär.År 2015 gav han ut sitt första soloalbum och strax efter det tog han över som basist i Graveyard.

Efter några års väntan är det äntligen dags för soloalbum nummer två ”What A Time To Be Alive”, utgivet av Fetish Records. Soundet är inspirerat av 70-talets lugnare rock och Truls har fokuserat mer på texter, refränger och ett samlat sound denna gången. Man kan höra ekon av Harry Nilsson och George Harrison blandas med drömmiga digitala kebobards och en modern, avslappnat psykedelisk produktion.

”Vi har försökt skapa ett mjukt drivande och lättlyssnat sound som på något sätt ändå känns intressant och välgjort. Mina texter är nog ganska självupptagna och introspektiva. Det naiva och ärliga jag kan läsa mellan raderna i rockhistoriens enklare lyrik inspirerar mig” säger Truls Mörck.

Under året har raden streamingsinglarna  ”Downhill From Here”, ”Running Man” och ”Lost In The Infinite Now” imponerat stort!

VINCENT VENSAL
Den musikaliske vagabonden och kosmiske cowboyen Vincent Vensals senaste tripp är odyssé ut i folkcountryns mest spännande miljöer, där kullarna i 70-talets Laurel Canyon byts mot somriga solnedgångar från Skansberget och hektiska nätter längs West Hollywood byts mot rumlande kvällar längs Långgatorna. 

En fritänkare, ett blomsterbarn och obotlig romantiker från generationen som redan välsignat Göteborgs unga musikscen med namn som Slowgold, Arvid Nero och Sarah Klang och som tidigare synts som en av frontfigurerna i neo-psychedeliska Woodyhjältarna Magna Mater och som gitarrist och sångare i albumaktuella Hollow Ship.

LILY ARBOR
Folkduon Lily Arbor som består av Felicia Darhult Störby och Lovisa Nilsson växte upp i Falkenberg, men är numera bosatta i Göteborg. Deras vägar korsades på gymnasiet där de snabbt blev bästa vänner. Det var deras musikaliska kemi som förde dem samman och 2017 startade dem Lily Arbor. 

Med välbalanserad stämsång och djupt personliga texter skapar de tillsammans ett innerligt sound som har beskrivits som ”en musikupplevelse utan fasader som känns både äkta och sårbar”. 

Lily Arbor var under våren 2022 med på det amerikanska bandet Cordovas Europaturné och är nu aktuella med deras debutskiva som släpps i september.


Köp biljett