Two Year Vacation

Arrangör Pustervik
Datum onsdag 17 april
Insläpp 20.00
På Scen 21.00
Pris 75:- + service
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Two Year Vacation – Slacker Island
Semestern du aldrig vågat drömma om, sabbatsåret du aldrig haft mod att fråga chefen efter, ja ledigheten du aldrig någonsin kommer att glömma. Det är den flyktvägen Two Year Vacation är här för att leverera, den smittsamma popversionen av tack och adjö-memot till chefen!

Genom en delad passion för soldränkta popmelodier, ändlösa dagar i solen och fantasifulla kvällsdrinkar vid poolen är deras debutalbum ”Slacker Island” ett manifest för alla som vill chillaxa sönder sig. ”Det är ett album om att fly till den här perfekta, soliga, chilla ön formad som en pizza”förespråkar keyboardisten Max Hessman för alla novicer i den nobla konsten av eskapism. Och det är så Two Year Vacations musik låter, pop så solig att den måste använda solglasögon.

Vanligtvis kommer musik som denna från länder med stränder och värme. Vart den säkerligen inte kommer ifrån är Sverige, vars långa vintrar tenderar att inspirera till dyster, mörk och hård musik. Men det är inget Two Year Vacation bryr sig om. Trots att de är från Sverige agerar de som en samling hippie renegades från Kalifornien eller ett gäng surfare från Hawaii.

Basisten György Barocsai, som även producerat albumet, tillägger om deras lättjefulla sound.

”Abba har såklart varit en stor influens för oss alla! Men också många av dom gamla Italienska disco-hitsen.” Med sin debut Slacker Island är Two Year Vacation här för att omvandla oss alla till avslappnade, avväpnande, öbor.

När du väl tänker på det är frågan kanske inte varför den här typen av musik kommer från Sverige, utan varför den inte gör det oftare. Varför sjunga om vintern när du har den utanför dörren? Eskapism är grundpelaren, allt som Two Year Vacation handlar om. Barocsai förklarar ”Det här är vårt liv. Vi bryr oss inte så mycket om annat än musiken”, Hessman tillägger ”Vi har redan gjort en hel den konstiga uppoffringar för bandet. Vi har sagt upp oss, vi har avslutat relationer och vi har flyttat”.

Som om det nutida Gorillaz förkroppsligat Two Door Cinemas Clubs ungdomliga fart medan dom festat inne på The ABBA Museum, är Two Year Vacation här för att driva bort all sinnlig känsla av vardagen. Dom ersätter den med all bekymmerslöshet som behövs för att undkomma världens tumult. Under två år har bandet jobbat på dessa låtarna, gömda i sin bubbla i Göteborg. Allt tack vare att producenten, tillika basisten, György Barocsai en dag föreslog att dom alla skulle spela tillsammans, efter att ha jobbat med dom var för sig. ”Vid ett tillfälle föreslog han att vi skulle hänga och spela tillsammans. Typ som ett pojkband” inflikar Hessman.

Utifrån olika musikaliska bakgrunder, allt från punk, rock och hård rock, bestämde sig bandets fem medlemmar att tillsammans gå en helt annan riktning. Och i Two Year Vacation hittade dom alla något dom inte visste att de letat efter. ”Vi hade aldrig tidigare spelat med folk som det klickade så bra med” förklarar sångaren Anton Tuvesson. ”Vi skriver bra låtar, vi gillar att hänga med varandra och vi har en speciell kemi på scen. Vid något tillfället kände vi alla att ’shit det här funkar ju perfekt!’ Det är som att hitta den rätte, och alla vet vi hur sällsynt det är!”

Oavsett om det är den bekymmerslösa funkiga ”Better Off Alone”, den snabba och oemotståndliga attityden i ”The Way I Was Before”, den oförglömliga ”Renegades Of The Groove”, det lättsamma slacker-manifestet ”360 Degrees of Sunrise” eller ”Don’t Wanna Go Home, skriven på en diet bestående av solsken och gin & tonic; så har Two Year Vacation ett mål. Att få dig att le, att göra dig glad och kanske till och med berusad. Sommaren och flykten är bara en låt bort. Slacker Island är öppet året runt!


Köp biljett