Uncle Acid & The Deadbeats + support: Spiders

Arrangör Club Slacker & High Time
Datum fredag 6 november
Insläpp 21.00
Pris 200
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Uncle Acid & The Deadbeats är bandet som förvaltar den brittiska hårdrocken bättre än typ alla andra band som försökt de senaste 20 åren. Bandet kommer från Cambridge, England och började spela live först i och med deras tredje album Mind Control för 2 år sedan. Det goda ryktet kring bandet har sedan dess blommat ut ordentligt och de har hunnit med en support-turné till gudarna Black Sabbath bland annat.

 

De musikaliska trådarna Uncle Acid knyter ihop är många. Gammal engelsk metal och amerikansk psykadelia utgör någon slags grund. Bandets huvudman Kevin Starr har sagt att de egentligen är ett popband med fuzzboxar och texter om mord och död. 

 

Mytbildning, skräck-teman och numera allmänna ockulta inslag finns med i bilden och de hanterar det snyggt från skivomslag till scenshow. Nästan så man glömmer hur fruktansvärt bra låtmaterial och fingertoppskänsla Uncle Acid har. Sen kan man prata om hur mycket man får pröjsa för förstapressarna osv men det lämnar vi till andra och fokuserar på en grym spelning med ett fantastiskt band!

 

Support på hela turnén är lokala hjältarna Spiders!

 

DJ´s: Sandy D & Mother T

 


Köp biljett