Valter Nilsson & The Grandpa Juniors + Grand Selmer + Guldapan

Arrangör Club Slacker
Datum fredag 1 augusti
Insläpp 21.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

VALTER NILSSON & THE GRANDPA JUNIORS –  på scen 00.00

Som en varg står han med yvigt hår och skriker hjärtat ur sig. Bandet håller lydigt uppsikt på Valters ryggtavla och försöker hitta minsta lilla kroppsrörelse som kan avslöja vad som komma skall. Och efter en kort sekund senare händer det, efter något magiskt tecken landar musiken från något man kan kalla James Brown Rock n Roll till ett lågmält Van Morrison-break. Det är det som är Valter Nilsson & the Grandpa Juniors. Alla är på tå vilket gör att låtarna ter sig olika varje gång de spelar live. Energi och närvaro är det som har tagit Valter hela vägen hit. Skall man göra nåt får det fan vara gött.Valter har sina referenser i soulen och bluesen. Och det räcker inte att säga att han sjunger, han står snarare som en explosiv pastor på en söndag och predikar allt förutom gud. 

 

GRAND SELMER – på scen 23.00

Efter en tystnad på nästan ett och ett halvt år är äntligen Grand Selmer tillbaka! En ny EP har precis spelat in i Welfare Studios med Per Stålberg o Olle Björk bakom rattarna. Plattans släpps först i höst men efter att ha gjort en comeback på Showdown, Henriksberg kände de att det var dags för att visa Pustervik var skåpet ska stå innan man ligger lågt med gig inför det nya släppet.

 

Hur låter då Grand Selmer? TUNGGUNG. Jag säger bara det. TUNGGUNG. Mer ord behövs fan inte för att beskriva Grand Selmer. Grand Selmer har länge varit ett kärt band på Showdowns scen. Ett tag levde de i exil i Tyskland och man trodde nästan att de skulle förälska sig i raveklubbarna i Berlin på heltid men sen kom de tillbaka med dunder och brak och med en fullängdare i bagaget. (eller nja, skivan var ju inspelad men inte dök den upp till releasen för det.) Kort sagt ett hårt kämpande band som aldrig låter motgångar påverka en utan bara jobbar på hårdare trots de missöden man råkar ut för som musiker inom rockbranschen. 

 

GULDAPAN – på scen 22.00

”En god idé – en tanke om att göra nånting som med glädje sammanhåller oss”… En doft av ett gammalt tältprojekt. En varm lite proggig vårvind påminner dig kanske om Holabandola eller Ola Magnell? Drömmar – att göra det en vill, det en tror på, utan att därför bli stämplad och avfärdad! 

 

En frihetslängtan – låt vara mot ljusröd bakgrund – och en vilja i kampen mot sociala strukturer och andra tvångströjor. Aporna bor och verkar i Göteborg med omnejd. De känns igen i andra band och projekt som Lofot, Maniac Mania, Shaun Stay och Bosh. Guldapan kan, efter egensnickrade husvagnsturnéer i norr och syd, glatt meddela att det släpps ett fullängdsalbum under sommaren 2014!

 

DJ Stora Klubben: Filip Mjörnstedt

DJ Matsalen: Midnight Ramon


Köp biljett